STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 17:14

V Ljubljani danes začetek Plazma športnih iger mladih

Na Kongresnem trgu se bodo danes ob 11. uri v sklopu Telemachovega dne športa začele t.i. Plazma športne igre mladih (ŠIM). Omenjenega dogodka, ki bo v Sloveniji potekal prvič, se bo udeležilo 3000 otrok iz vse države.

svet 17:11

EU računa na doprinos Kitajske pri končanju vojne v Ukrajini

EU računa na Kitajsko, da bo s svojim vplivom na Rusijo doprinesla h končanju vojne v Ukrajini, je danes po trilaterali s kitajskim in francoskim predsednikom, Xi Jinpingom in Emmanuelom Macronom, dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Prepričana je, da bo Peking igral tudi pomembno vlogo pri umirjanju ruske jedrske grožnje.

zanimivosti 17:04

Dnevni obiskovalci že prispevali skoraj milijon evrov v beneško blagajno

Za dnevne turiste obisk Benetk od 25. aprila ni več brezplačen, ampak morajo za vstop plačati pet evrov na osebo. Vstopnina za dnevne obiskovalce je v testni 11-dnevni fazi v beneško blagajno že prinesla skoraj milijon evrov. Stroški novega sistema so sicer še vedno večji od prihodkov.

Slovenija 16:48

Sodni svet v četrtek o predlogu interventnega zakona

Sodni svet bo v četrtek obravnaval predlog interventnega zakona za uresničitev ustavne odločbe o sodniških plačah, še v tem tednu se bodo do predloga opredelili tudi na vrhovnem sodišču. O problematiki sodniških in tožilskih plač bo govora tudi na današnjem sestanku stavkovnega odbora tožilcev in Društva državnih tožilcev Slovenije.

šport 16:47

Nastop na olimpijskih igrah tudi lokostrelcu Ravnikarju

Slovenska lokostrelska članska reprezentanca je v nemškem Essnu na evropskem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre z ukrivljenim lokom osvojila kvoto za nastop v Parizu. To je uspelo Žigi Ravnikarju, ki je v četrtfinalu ugnal rojaka Dena Habjana Malavšiča in na koncu zasedel tretje mesto, je sporočila Lokostrelska zveza Slovenije.

svet 16:35

Minilo eno leto od kronanja britanskega kralja Karla III.

Britanski kralj Karel III. je danes obeležil prvo obletnico kronanja, ki mu je sledilo težko leto z odkritjem raka in nadaljevanju napetosti z odtujenim sinom, princem Harryjem. V Londonu so danes opoldne obletnico obeležili s salvo 41 topov ob Buckinghamski palači, uro kasneje pa še s salvo 61 strelov iz druge lokacije v Londonu.

svet 16:31

Iz sveta obsodbe izraelskega poziva k evakuaciji iz Rafe

Iz sveta se vrstijo obsodbe izraelskega poziva k evakuaciji civilistov iz dela Rafe pred pričakovano kopensko ofenzivo na mesto. V EU so poziv označili za nesprejemljiv, v Parizu pa so opozorili, da je prisilna razselitev vojni zločin. O razmerah se bosta danes pogovarjala predsednik ZDA Joe Biden in izraelski premier Benjamin Netanjahu.