STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 17:57

Rusija zagrozila z napadi na britanske cilje v Ukrajini

Rusija bi lahko izvedla napade na cilje Združenega kraljestva v Ukrajini in drugod, je danes sporočilo rusko zunanje ministrstvo, potem ko je britanski zunanji minister David Cameron med obiskom v Kijevu minuli teden izjavil, da London nima zadržkov do tega, da Ukrajina britansko orožje uporabi za napade na cilje v Rusiji.

svet 17:43

Trumpa doletela dodatna finančna kazen zaradi kritiziranja porotnikov

Newyorški sodnik Juan Merchan je danes nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa kaznoval s tisoč dolarji kazni zaradi kritiziranja porotnikov v sodnem procesu zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, poročajo ameriški mediji. Merchan je Trumpa doslej že kaznoval s po tisoč dolarji za devet podobnih kršitev.

Slovenija 17:38

Začela so se opravila za tri posvetovalne referendume

Pred referendumi o prostovoljnem končanju življenja, uvedbi preferenčnega glasu za volitve v DZ in konoplji, ki bodo 9. junija, so začeli teči roki za opravila. Ministrstvo za notranje zadeve je ob tem skladno z zakonom volilni in referendumski kampanji objavilo, da je v Sloveniji za junijske referendume 1.693.328 volilnih upravičencev.

šport 17:14

V Ljubljani danes začetek Plazma športnih iger mladih

Na Kongresnem trgu so se dopoldne v sklopu Telemachovega dne športa začele t.i. Plazma športne igre mladih (ŠIM), ki bodo potekale do 7. junija po vsej državi. Omenjenega dogodka, ki bo v Sloveniji potekal prvič, se udeležuje 3000 otrok iz vse države.

svet 17:11

EU računa na doprinos Kitajske pri končanju vojne v Ukrajini

EU računa na Kitajsko, da bo s svojim vplivom na Rusijo doprinesla h končanju vojne v Ukrajini, je danes po trilaterali s kitajskim in francoskim predsednikom, Xi Jinpingom in Emmanuelom Macronom, dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Prepričana je, da bo Peking igral tudi pomembno vlogo pri umirjanju ruske jedrske grožnje.