STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi okvare tovornih vozil zaprt počasni pas na štajerski avtocesti med Blagovico in Podmiljem proti Celju.

šport 18:49

Slovenski odbojkarji v Ljubljani začeli priprave na ligo narodov

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je zbrala v Ljubljani in začela priprave na ligo narodov, skozi katero si bodo slovenski odbojkarji skušali priigrati prvi nastop na olimpijskih igrah, je v sporočilu za javnost zapisala Odbojkarska zveza Slovenije. Prvi obračuni reprezentanco čakajo med 22. in 26. majem v Turčiji.

šport 18:42

KZS: Pojavila se je možnost nove košarkarske naturalizacije

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v odzivu za STA zapisala, da se je pojavila možnost nove naturalizacije košarkarja za pomoč slovenski reprezentanci. Imena niso želeli razkriti, po poročanju za košarko specializiranih medijev, med drugim tudi spletnih portalov Basketnews in Sportando, pa je slovensko državljanstvo prejel Američan Josh Nebo.

svet 18:26

Nemčija zaradi kibernetskega napada začasno odpoklicala veleposlanika v Rusiji

Nemčija je začasno odpoklicala svojega veleposlanika v Moskvi Alexandra Grafa Lambsdorffa zaradi lanskega ruskega kibernetskega napada na vladajočo socialdemokratsko stranko (SPD), je danes sporočilo nemško zunanje ministrstvo. Zaradi podobnih napadov so češke oblasti danes na pogovor poklicale ruskega veleposlanika v državi.

gospodarstvo 18:19

Ministrstvo: V prvih dneh maja večino porabe elektrike krili z OVE

Slovenija je v prvih treh dneh maja z elektriko iz obnovljivih virov energije (OVE) pokrila večino porabe, medtem ko je bilo 4. maja proizvedene več elektrike iz OVE, kot jo je bilo porabljene na dnevni ravni, je danes sporočilo ministrstvo za okolje, podnebje in energijo.

svet 18:17

Merz še dve leti na čelu nemških krščanskih demokratov

Nemški krščanski demokrati (CDU) so danes na kongresu v Berlinu za svojega predsednika znova izvolili Friedricha Merza, ki je prejel skoraj 90 odstotkov glasov. V svojem govoru je Merz, ki bo vodil CDU še nadaljnji dve leti, dejal, da je stranka pripravljena na vodenje države po naslednjih parlamentarnih volitvah.