STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 0:49

Izraelska vojska napada cilje v Rafi

Nekaj ur potem, ko je Hamas sprejel predlog posrednikov za premirje v Gazi in izpustitev talcev, je izraelska vojska napadla tarče na vzhodu Rafe, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vojni kabinet premierja Benjamina Netanjahuja je pred tem sklenil, da bo nadaljeval z vojaško operacijo v Rafi.

šport 0:30

PSG in Borussia Dortmund za prvo finalno vstopnico

Francoski Paris Saint-Germain in nemška Borussia iz Dortmunda bosta odločila o prvem finalistu nogometne lige prvakov za sezono 2023/24. Dvoboj v Parizu se bo začel ob 21. uri, s prednostjo pa na povratni obračun prihaja Borussia, ki je pred šestimi dnevi v Dortmundu slavila z 1:0.

Slovenija 0:30

Na odboru o prihodnosti jedrske energije v Sloveniji

Člani odbora DZ za infrastrukturo, okolje in prostor se bodo danes posvetili vprašanju prihodnje rabe jedrske energije. Na mizi bodo imeli vladni predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji ter predlog za izvedbo posvetovalnega referenduma o novi nuklearki v Krškem (Jek 2). Volivci naj bi na njem odločali novembra.

šport 6.5.2024 23:03

Kyren Wilson do prvega naslova v snukerju

Anglež Kyren Wilson je novi svetovni prvak v snukerju. V slovitem Crucible Theatru v Sheffieldu je v finalu z 18:14 ugnal Valižana Jaka Jonesa, sicer kvalifikanta na SP. Za zmago je 32-letni Wilson v žep pospravil okoli 585.000 evrov.

šport 6.5.2024 22:59

Lille zapravil dva gola prednosti in izgubil

Nogometaši Lilla so po porazu doma proti Lyonu (3:4) v 32. krogu francoskega prvenstva zamudili skok na tretje mesto razpredelnice. Naslov prvaka je že v rokah Paris Saint-Germaina.