STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 15:44

Jorgić zanesljivo v osmino finala v Džedi

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je zanesljivo napredoval v osmino finala turnirja svetovne serije smash v Džedi. Na turnirju v Savdski Arabiji z nagradnim skladom 1,85 milijona evrov je v drugem krogu ugnal Avstralca Nicholasa Luma s 3:0 v nizih.

šport 15:40

Jason Kidd podaljšal z Dallas Mavericks

Ameriški košarkarski trener Jason Kidd je podaljšal pogodbo z Dallas Mavericks, za katere v severnoameriški ligi NBA igra tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, je sporočila zasedba iz Teksasa. Enainpetdesetletni nekdanji zvezdnik NBA je podaljšal pogodbo za več let, a vodstvo franšize ni razkrilo dolžine sodelovanje.

gospodarstvo 15:31

Uredba glede sežiganja komunalnih odpadkov v javno obravnavo sredi meseca

Uredba o opravljanju obvezne državne gospodarske javne službe sežiganja komunalnih odpadkov, ki je deležna sprememb glede količine komunalnih odpadkov in števila objektov, bo šla v javno obravnavo predvidoma sredi meseca. Poleg obstoječe celjske sežigalnice bosta predvidoma zrasli še novi v Ljubljani in Mariboru, kjer si nadejajo nižjih položnic.

gospodarstvo 15:24

V Novi Gorici začenjajo prenovo osrednjega prizorišča EPK 2025

V Novi Gorici začenjajo prenovo osrednjega prizorišča Evropske prestolnice kulture (EPK) 2025, Trga Evropa. Dela na čezmejnem gradbišču, ki so se začela februarja, so sprva potekala predvsem na italijanski strani, zdaj pa podjetje ICI Coop iz Ronk gradbišče seli na slovensko stran. Zaključek del je predviden najpozneje do konca leta.

Slovenija 15:18

Na posvetu za odpravo težav pri izvajanju dolgotrajne oskrbe

Sodelujoči na posvetu o dolgotrajni oskrbi v organizaciji komisije DS za socialno varstvo so navedli, da se zatika že pri pravici po zakonu o dolgotrajni oskrbi, ki se je začela izvajati letos, to pa je pravica do oskrbovalca družinskega člana. Zlasti zaradi premalo kadra pričakujejo še več težav. Pristojne so pozvali k čim prejšnjim rešitvam.

svet 15:08

Izraelska vojska napadla območji v Rafi, za kateri je odredila evakuacijo

Izraelska vojska je danes napadla dve območji na vzhodnem delu mesta Rafe, za kateri je pred pričakovano kopensko ofenzivo odredila evakuacijo, sta danes sporočila predstavnika civilne zaščite in palestinskega Rdečega polmeseca. O morebitnih žrtvah napadov nista poročala, navaja francoska tiskovna agencija AFP.