STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 21:33

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (6. 5.)

Tuje tiskovne agencije so danes med drugim poročale o kandidaturi nekdanjega slovenskega predsednika Boruta Pahorja za posebnega odposlanca za dialog med Beogradom in Prištino. Srbska tiskovna agencija je poročala o slovenskem vozniku, ki so ga policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola v enem dnevu obravnavali dvakrat.

za uredništva pregled tiska 21:30

Dnevnik o projektu obnove atletskega stadiona v Šiški (7. 5.)

Vanja Brkić v komentarju Ko se projekt "razvija", gre vrednost v nebo piše o projektu obnove atletskega stadiona v Šiški, ki ga domačini poznajo pod imenom ŽAK. Avtorica meni, da stadion več let kliče po prenovi in da je ključno vprašanje, ali lahko občina zagotovi denar za prenovo ali zgradi cenejši stadion in tako zadovolji potrebe športnikov.

za uredništva pregled tiska 21:30

Primorske novice o visokih cenah plovnih dovolilnic na Soškem (7. 5.)

Neva Blazetič v komentarju Dražja Soča bolj ali manj sameva piše o visokih cenah plovnih dovolilnic na Soškem. Avtorica poudarja, da se je po mesecu in pol od odprtja plovbe po Soči in tudi med prazniki izkazalo, da kajakaši ne bodo zlahka sprejeli povišane cene dovolilnic v kobariški občini, kjer je glavni izstop zanje in za raftinge.

za uredništva pregled tiska 21:30

Večer o bančni stabilnosti Slovenije (7. 5.)

Darja Kocbek v komentarju Nepošteno piše o bančni stabilnosti Slovenije. Avtorica meni, da za običajne državljane, ki so kot davkoplačevalci banke kar dvakrat reševali pred propadom, ne bi smelo biti samoumevno, da jim tuji lastniki bank nepošteno depozite obrestujejo po bistveno nižjih obrestnih merah kot v preostalih državah z evrom.

za uredništva pregled tiska 21:30

Dnevnik o obletnici slovenske pridružitve EU (7. 5.)

Andrej Brstovšek v komentarju Posebno mesto pete širitve piše o obletnici slovenske pridružitve EU. Avtor meni, da je Slovenija kot ena od deseterice iz leta 2004 v Evropski uniji našla svoj naravni dom. Opozarja, da se to odraža tudi v javnem mnenju, saj 83 odstotkov Slovencev meni, da je članstvo Sloveniji koristilo.

svet 21:07

ZDA preučujejo odgovor Hamasa

ZDA pozorno preučujejo odgovor Hamasa na predlog za prekinitev ognja v Gazi, sta danes izjavila tako tiskovni predstavnik State Departmenta Matthew Miller kot tudi tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost John Kirby, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Oba sta tudi ponovila nasprotovanje ZDA izraelski ofenzivi na Gazo.