STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 16:04

Ljubljanska borza: Indeks končal tik nad izhodiščem

Indeks najpomembnejših delnic SBI TOP je v današnjem trgovanju na Ljubljanski borzi pridobil 0,04 odstotka in se ustalil pri 1442,05 točke. Indeks je nad gladino obdržala predvsem skoraj dvoodstotna podražitev delnic NLB, ki so prispevale več kot polovico skupnega prometa. Borzni posredniki so skupaj opravili za skoraj 1,1 milijona evrov prometa.

gospodarstvo 16:03

Wall Street začel nov teden z rastjo

Tečaji vrednostnih papirjev na borzi na Wall Streetu se v začetku današnjega trgovanja zvišujejo. Potem ko so v petek v ZDA objavili podatke o odprtju precej manj novih delovnih mest od pričakovanj ter nepričakovanem porastu stopnje brezposelnosti v aprilu, zdaj nekateri od centralne banke pričakujejo prvo znižanje obrestnih mer že v septembru.

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na glavni cesti Lucija-Sečovlje promet med Lucijo in Sečo urejen izmenično enakomerno.

svet 15:58

Evropski poslanci letno dodatno zaslužijo 8,7 milijona evrov

Evropski poslanci ob svojih poslanskih plačah skupno dodatno zaslužijo 8,7 milijona evrov letno, je razvidno iz najnovejše objave organizacije Transparency International EU. Na prvem mestu je litovski evroposlanec Viktor Uspaskich s tremi milijoni evri dodatnega prihodka. Med slovenskimi sta dodatni prihodek prijavila Franc Bogovič in Milan Brglez.

šport 15:58

Bjelica ni več trener Uniona iz Berlina

Nemški nogometni prvoligaš Union Berlin se je razšel s hrvaškim trenerjem Nenadom Bjelico, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Dvainpetdesetletnik je še v nedeljo prejel zaupnico predsednika kluba, dan kasneje pa je vendarle izgubil službo po porazu proti Bochumu.

šport 15:44

Jorgić zanesljivo v osmino finala v Džedi

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je zanesljivo napredoval v osmino finala turnirja svetovne serije smash v Džedi. Na turnirju v Savdski Arabiji z nagradnim skladom 1,85 milijona evrov je v drugem krogu ugnal Avstralca Nicholasa Luma s 3:0 v nizih.