STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 22:44

Udinese ob koncu do remija proti Napoliju

Nogometaši Udineseja, za katerega igrajo tudi Slovenci Jaka Bijol, trenutno poškodovani Sandi Lovrić in David Pejičić, so v 35. krogu italijanskega prvenstva doma remizirali proti Napoliju z 1:1. Tri kroge pred koncem so še naprej v coni, ki prihodnjo sezono pomeni igranje med drugoligaši.

gospodarstvo 22:34

Newyorške borze končale v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so dan sklenili v zelenem. Delniški indeksi na Wall Streetu so ponedeljek zaključili z rastjo, med vlagatelji pa vlada umirjenost zaradi upanja, da bo ameriška centralna banka Fed letos znižala obrestne mere, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nafta in zlato sta se podražila.

za uredništva pregled tiska 22:32

Delo o začetku izraelske ofenzive na Rafo (7. 5.)

Boštjan Videmšek v komentarju Še več smrti, še več trpljenja piše o začetku izraelske ofenzive na Rafo. Avtor opozarja, da se je v Rafi zgodila sabotaža, saj je kljub temu, da je vodstvo Hamasa sprejelo izraelske pogoje za prekinitev ognja, Izrael začel z ofenzivo. Ta bi lahko bila nekaj najhujšega, kar se je zgodilo v našem času, poudarja.

Slovenija 22:20

Grošelj bo na evropskih volitvah kandidiral kot nosilec liste Zeleni Slovenije

Evropski poslanec Klemen Grošelj je za STA potrdil, da bo na volitvah za Evropski parlament kandidiral kot nosilec liste Zeleni Slovenije. Stranka bo skupno listo oblikovala s Stranko mladih - Zeleni Evrope, je za STA pojasnil njen generalni sekretar Nejc Škof. Pričakuje, da bodo potrebne podpise za vložitev liste zbrali do četrtka.

za uredništva pregled tiska 21:33

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (6. 5.)

Tuje tiskovne agencije so danes med drugim poročale o kandidaturi nekdanjega slovenskega predsednika Boruta Pahorja za posebnega odposlanca za dialog med Beogradom in Prištino. Srbska tiskovna agencija je poročala o slovenskem vozniku, ki so ga policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola v enem dnevu obravnavali dvakrat.