Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 8:12

V nasilju na protestih v Novi Kaledoniji smrtna žrtev

V protestih, ki so zajeli Novo Kaledonijo, je bil ubit en človek, je v torek zvečer sporočil visoki komisar tega francoskega čezmorskega ozemlja. Varnostne sile so ponoči aretirale približno 140 protestnikov, ki nasprotujejo spremembam ustave o volilni pravici na ozemlju. Francoski predsednik Emmanuel Macron je obsodil nasilje in pozval k miru.

kultura 8:00

Ljubljano bo za dva dni zavzel festival Big Arhitektura

Pod okriljem zavoda Big se bo danes v prostoru L56 na Litostrojski cesti začel dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana, ki bo v prestolnico privabil strokovnjake za arhitekturo in notranje oblikovanje s širše regije. Govora bo o najnovejših arhitekturnih projektih in aktualnih temah, na sejmu pa si bo mogoče ogledati najrazličnejše inovacije.

svet 7:54

V marini v Medulinu izbruhnil požar

V Medulinu na jugu hrvaške Istre je ponoči v tamkajšnji marini izbruhnil požar, v katerem je doslej po poročanju hrvaških medijev zgorelo približno trideset plovil. Gasilci skušajo požar pogasiti, ogenj pa se še naprej širi na druga plovila.

šport 7:50

New York Knicks in Denver Nuggets do vodstva 3:2

Košarkarji New York Knicks so v drugem krogu končnice vzhodne konference severnoameriške lige NBA doma premagali Indiano Pacers s 121:91 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:2. Enako je uspelo Denver Nuggets, ki so na domačem parketu s 112:97 premagali Minnesoto Timberwolves in so le še zmago oddaljeni od konferenčnega finala na zahodu.

svet 7:42

V izraelskem napadu na jugu Libanona ubit poveljnik Hezbolaha

V izraelskem napadu z brezpilotnim letalnikom sta bila v torek zvečer na jugu Libanona ubita dva človeka, med njima terenski poveljnik Hezbolaha, je potrdil vir blizu proiranskega šiitskega gibanja. Izraelska vojska je danes sporočila, da je bil ubit visok poveljnik Hezbolaha, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 7:22

Izidi lige NBA

Izida končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.