STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 21:07

ZDA preučujejo odgovor Hamasa

ZDA pozorno preučujejo odgovor Hamasa na predlog za prekinitev ognja v Gazi, sta danes izjavila tako tiskovni predstavnik State Departmenta Matthew Miller kot tudi tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost John Kirby, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Oba sta tudi ponovila nasprotovanje ZDA izraelski ofenzivi na Gazo.

Slovenija 20:59

Urad predsednice republike zapušča generalni sekretar Krek

Urad predsednice republike Nataše Pirc Musar s 1. julijem zapušča generalni sekretar Uroš Krek, so drevi za STA potrdili v uradu predsednice. Krek se vrača na delovno mesto v Slovensko vojsko, novega generalnega sekretarja pa bo predsednica imenovala pravočasno, so še navedli.

Slovenija 20:18

Sodišče zavrnilo tožbo Urbanije glede odpovedi na RTV Slovenija

Delovno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbo nekdanjega direktorja Televizije Slovenija Uroša Urbanije, ki je Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) tožil zaradi domnevnih nezakonitosti pri izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi in razrešitve. Sodišče je ugotovilo, da je Urbanija kršil predpise RTVS in je bila razrešitev zakonita, so sporočili iz RTVS.

šport 20:18

Moyes po koncu sezone zapušča West Ham

Škotski trener David Moyes bo po koncu te sezone zapustil vrste angleškega nogometnega prvoligaša West Hama, je klub sporočil na spletni strani. Obe strani sta se odločili za sporazumno prenehanje sodelovanja po koncu pogodbe 61-letnega stratega.