Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 18:54

Po svetu se vrstijo obsodbe napada na slovaškega premierja Fica

Predstavniki Evropske unije in zveze Nato ter voditelji več evropskih in ostalih držav so izrazili ostre obsodbe napada na slovaškega premierja Roberta Fica, ki je bil danes ustreljen po srečanju vlade v kraju Handlova na Slovaškem. Osumljenca so prijeli, Fica pa so prepeljali v bolnišnico. Utrpel je hude poškodbe in je življenjsko ogrožen.

svet 18:50

Biden Trumpa izzval na dve televizijski soočenji

Ameriški predsednik Joe Biden je v danes objavljenem videoposnetku svojega predhodnika Donalda Trumpa izzval na dve predvolilni televizijski soočenji. Po oceni ameriških političnih analitikov se je za poziv odločil, ker mu ankete kažejo slabo, doslej se je namreč izogibal jasnemu odgovoru na podobne pozive Trumpa.

Slovenija 18:44

Voznik po dolenjski avtocesti vozil v nasprotno smer

Voznik je po dolenjski avtocesti med počivališčem Čatež in priključkom Drnovo v smeri Ljubljane vozil v nasprotni smeri, nevarnost pa je zdaj končana, so sporočili iz prometno-informacijskega centra.

Slovenija svet 18:41

Glavaš neuspešen pri kandidaturi za vodenje vojaškega odbora EU

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš danes ni bil izvoljen za novega predsedujočega vojaškemu odboru Evropske unije. Načelniki generalštabov vojska članic EU so izbrali Irca Seana Clancyja, ki bo na položaju čez eno leto nasledil avstrijskega generala Roberta Briegerja. Glavaš je po glasovanju povedal, da je kljub vsemu zadovoljen.

gospodarstvo 18:34

Evropske borze, evro in nafta navzgor

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes zvišali. Vlagatelji so pozdravili podatke o umirjanju inflacije v ZDA, kar med njimi vliva up, da je začetek zniževanja ključnih obrestnih mer v ZDA nekoliko bližje. Nafta se je podražila, evro pa je v primerjavi z dolarjem pridobil.