Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje poslovne konference Šport 2024 - Športna zavezanost k trajnosti v organizaciji medijske hiše Delo, na kateri bosta imela pozdravni nagovor minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in odgovorni urednik Dela Bojan Budja, uvodni nagovor pa bo imel predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki bo predstavil trajnostno sponzorstvo, ki povezuje športne vrednote s poslom

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 11:50

Dilon zavrnil informacije o prodajnih postopkih za Sij

V podjetju Dilon so danes zavrnili informacije o postopkih za prodajo 72,2-odstotnega deleža v Slovenski industriji jekla (Sij). Kot zagotavljajo, ne načrtujejo in ne izvajajo prodajnih aktivnosti. "Aktivnosti izvaja družba Sij za namene morebitnega financiranja širitve skupine, skladno z načrti družbe," so navedli v sporočilu za javnost.

šport 11:47

Kline po dveh letih še ni končal rehabilitacije po hudi poškodbi noge

Edini slovenski zmagovalec smuka v Kvitfjellu Boštjan Kline še ni končal okrevanja po hudi poškodbi, kompliciranem zlomu desne goleni, v padcu na treningu pred 25 meseci. Triintridesetletni alpski smučar bo odločitev o nadaljevanju tekmovalne poti sprejel po zdravniškem pregledu predvidoma v začetku septembra.

gospodarstvo 11:44

Ljubljanska borza: SBI TOP izgubil pol odstotka

Dopoldanski del trgovanja na Ljubljanski borzi mineva v znamenju padca rasti. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je do 11.30 izgubil 0,55 odstotka. Največ so izgubile delnice Petrola, ki so zdrsnile za skoraj 1,4 odstotka, sledijo delnice Krke in NLB. Z delnicami Krke je bilo sicer opravljenih tudi največ poslov.

gospodarstvo 11:43

Eurostat ostal pri oceni rasti evrskega BDP v prvem četrtletju

Evropski statistični urad Eurostat v drugi oceni ni spreminjal podatkov glede rasti BDP v evrskem območju v prvih treh mesecih leta. V evrskih državah je bila rast na četrtletni ravni 0,3-odstotna, medletno pa 0,4-odstotna. Slovenija je bila z 1,8-odstotno medletno rastjo precej nad povprečjem, s četrtletno stagnacijo pa med slabšimi članicami.

Slovenija 11:40

Dnevnik: Babici prvič odvzeli licenco

Zbornica zdravstvene in babiške nege je babici zavoda Pinard po poročanju Dnevnika odvzela licenco zaradi opravljanja dejavnosti v nasprotju z usmeritvami za porod doma. Gre za prvi odvzem licence na področju zdravstvene ali babiške nege. Pristojno ministrstvo je zavodu začasno odvzelo dovoljenje za opravljanje zasebne zdravstvene dejavnosti.

svet gospodarstvo 11:32

Slovenija marca z največjim padcem industrijske proizvodnje v EU

Industrijska proizvodnja se je v območju z evrom marca na mesečni ravni okrepila za 0,6 odstotka, v EU pa za 0,2 odstotka. V Sloveniji je upadla za 5,9 odstotka, kar je največ med državami članicami. V medletni primerjavi je industrijska proizvodnja tako v območju z evrom kot v EU nazadovala za odstotek. V Sloveniji je bil padec 6,9-odstoten.