Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje poslovne konference Šport 2024 - Športna zavezanost k trajnosti v organizaciji medijske hiše Delo, na kateri bosta imela pozdravni nagovor minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in odgovorni urednik Dela Bojan Budja, uvodni nagovor pa bo imel predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak, ki bo predstavil trajnostno sponzorstvo, ki povezuje športne vrednote s poslom

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 8:37

Zadolženost ameriških gospodinjstev porasla na 17.700 milijard dolarjev

Newyorška izpostava ameriške centralne banke Federal Reserve je v torek v rednem četrtletnem poročilu oznanila, da se je dolg ameriških gospodinjstev v prvem četrtletju letos povzpel na 17.700 milijard dolarjev, kar je 184 milijard dolarjev več kot v četrtem četrtletju lani.

gospodarstvo 8:35

Nafta dražja

Nafta se je v današnjem trgovanju podražila. Po poročanju katarske tiskovne agencije QNA na cene vplivajo požari v Kanadi, ki ogrožajo tamkajšnji naftni pesek, obenem pa trgovci danes pričakujejo podatke o stanju zalog v ZDA, za katere pričakujejo, da so se v preteklem tednu zmanjšale.

gospodarstvo 8:35

Azijske borze neenotno

Indeksi na azijskih borzah danes niso imeli enotne smeri. Vlagatelji spremljajo predvsem poslovne rezultate, ki jih te dni objavljajo podjetja, poročajo tuje tiskovne agencije

svet 8:12

V nasilju na protestih v Novi Kaledoniji smrtna žrtev

V protestih, ki so zajeli Novo Kaledonijo, je bil ubit en človek, je v torek zvečer sporočil visoki komisar tega francoskega čezmorskega ozemlja. Varnostne sile so ponoči aretirale približno 140 protestnikov, ki nasprotujejo spremembam ustave o volilni pravici na ozemlju. Francoski predsednik Emmanuel Macron je obsodil nasilje in pozval k miru.

kultura 8:00

Ljubljano bo za dva dni zavzel festival Big Arhitektura

Pod okriljem zavoda Big se bo danes v prostoru L56 na Litostrojski cesti začel dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana, ki bo v prestolnico privabil strokovnjake za arhitekturo in notranje oblikovanje s širše regije. Govora bo o najnovejših arhitekturnih projektih in aktualnih temah, na sejmu pa si bo mogoče ogledati najrazličnejše inovacije.