STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 9:33

Borrell obžaluje neuspeh pogovorov o premirju v Gazi

Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell obžaluje, da na pogovorih o prekinitvi ognja v Gazi ni bil dosežen dogovor in da Izrael napada mesto Rafa na jugu palestinske enklave. Izrazil je bojazen, da bo to znova povzročilo veliko smrtnih žrtev.

svet 9:27

V Vladivostoku priprli ameriškega vojaka

Pripadnika ameriške vojske, ki je bil nameščen v Južni Koreji in se je na lastno pobudo odpravil v Rusijo, so minuli teden zaradi kraje priprle tamkajšnje oblasti. Tako so navedbe ameriških medijev danes potrdile ruske oblasti. Po navedbah virov več ruskih medijev, je Američan v priporu, ker naj bi ob kraji še fizično napadel svojo rusko partnerko.

svet kultura 9:22

Kolibriji in kopita zavzeli rdečo preprogo na letošnjem Met Gala

Od klobuka in čevljev pevca Bada Bunnyja, ki jih je navdihnil tudorski slog, do kolibrija, ki je Zendayi sedel na ramenu, so gostitelji dajali ton največji modni noči - vsakoletni prireditvi Met Gala v New Yorku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 9:05

Moški na motorju oropal bencinski servis v Mariboru

Neznani storilec se je minulo noč s cross motorjem pripeljal na bencinski servis v Mariboru, natočil gorivo, nato pa z orožjem vstopil v poslovni prostor in odtujil gotovino. Po prvih informacijah gre za moškega, visokega okrog 185 centimetrov in suhe postave, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

šport 9:00

Sprinterji na mirnih vodah za uvod v Szegedu

Madžarski Szeged bo med sredo in nedeljo v znamenju kajakaškega sprinta na mirnih vodah. V sredo in četrtek bodo tam potekale dodatne evropske olimpijske kvalifikacije, med petkom in nedeljo pa še prva tekma za svetovni pokal. Tam bo nastopila tudi številčna slovenska ekipa, je na spletni strani sporočila Kajakaška zveza Slovenije.