STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 22:01

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (7. 5.)

Tuje tiskovne agencije so danes med drugim poročale, da sta hrvaška storitvena družba Mplus in slovenska kmetijsko-živilska družba Panvita postali partnerici, z novo skupino pa želita postati vodilni v živilski industriji v jugovzhodni Evropi. Poročale so tudi o podaljšanju nadzora na slovensko-italijanski meji.

kultura 22:01

Otu Pestnerju zlata piščal za življenjsko delo, Joker Out tretjič izvajalec leta

V novomeškem Anton Podbevšek Teatru so nocoj podelili 10. strokovne glasbene nagrade zlata piščal. Zlata piščal za izvajalca leta je že tretjič pripadla skupini Joker Out, hip-hop izvajalka Masayah je odnesla zlati piščali za album leta in skladbo leta Zavedno, novinci leta so postali Masharik. Nagrado za življenjsko delo je prejel Oto Pestner.

Slovenija 21:48

Odbor DZ potrdil spremenjeni predlog za referendum o Jeku 2

Odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor je danes ocenil, da je spremenjeni predlog za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju stabilne oskrbe z elektriko z Jekom 2 in drugimi nizkoogljičnimi viri primeren. Naslov odloka in referendumsko vprašanje se po novem ne sklicujeta več na resolucijo o rabi jedrske energije.

za uredništva pregled tiska 21:33

Finance o železniškem potniškem prevozu (8. 5.)

Blaž Abe v komentarju Luka Mesec je šel z vlakom do Bruslja. Si zasluži aplavz? piše o prevozu z vlakom, ki se ga je za potovanje do Bruslja poslužil tudi minister Luka Mesec. Izpostavlja več prednosti vlakov, med drugim manjši ogljični odtis in udobje. A pri nas so vlaki zaradi nizke hitrosti in zamud še vedno na slabem glasu.

za uredništva pregled tiska 21:32

Dnevnik o Putinovem petem mandatu (8. 5.)

Aleš Gaube v komentarju Zahodu dobro znani kremeljski inventar piše o Putinovem petem mandatu predsednika Rusije. Ker nič ne kaže, da se bo v Putinovi politiki kar koli spremenilo, bo Zahod prej ali slej Putina na čelu Rusije sprejel kot dejstvo, meni. Je namreč edini, čigar podpis bo mogoče najti na mirovnem sporazumu z Ukrajino.