STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 14:24

Francija pričakuje olimpijski ogenj

Olimpijska bakla bo v sredo prispela v Marseille, kjer naj bi jo pričakalo kar 150.000 ljudi in potrdilo pričakovanja prirediteljev olimpijskih iger v Parizu o velikem zanimanju za največji športni dogodek leta 2024, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 14:22

Šestčlanska slovenska ekipa po vsaj eno zlato na SP v balinanju

V departmaju Ain v Franciji se bo v sredo zjutraj začel tekmovalni spored svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline, ki se bo s finalnimi boji sklenilo v soboto zvečer. Barve Slovenije bo branila šestčlanska slovenska odprava, ki se je v Saint Vulbas odpravila z visokimi cilji in bo medalje napadala v vseh sedmih disciplinah.

kultura 14:21

Drugi mednarodni baletni festival posvečen Vaclavu Nižinskem

V Cankarjevem domu (CD) bo sredi junija potekal drugi mednarodni festival Baletne noči. Pripravili so ga v koprodukciji s SNG Opera in balet Ljubljana, k sodelovanju so povabili tudi baletnike ter goste iz Latvije, Romunije in Hrvaške. Posvetili so ga legendarnemu koreografu in baletnemu plesalcu Vaclavu Nižinskem.

Slovenija šport 14:20

Ljubljana bo med 9. in 11. majem obdana s tekači in pohodniki

Ljubljana bo med 9. in 11. majem obdana s tekači in pohodniki na že 66. prireditve Pot ob žici. To je ena največjih športno-rekreativno prireditev v Sloveniji, ki vsako leto privabi okrog 30.000 udeležencev. Osrednji del bo v soboto, 11. maja, ko bo tek trojk, lani se jih je pomerilo 1265.

kultura 14:19

Selitev ljubljanske Drame na Litostrojsko po oceni NSi predraga

Poslanska skupina NSi zahteva sklic nujne seje komisije DZ za nadzor javnih financ zaradi po njihovi oceni predrage selitve ljubljanske Drame v času obnove na Litostrojsko cesto. Kot je na novinarski konferenci povedal poslanec Jernej Vrtovec, jih v NSi skrbi, da se bo iz davkoplačevalskega denarja za najem prostorov plačalo več, kot so ti vredni.

Slovenija 14:13

Dan Slovenske vojske bo v letu Rudolfa Maistra potekal v Mariboru

Slovenska vojska (SV) bo vrata javnosti ob svojem dnevu 14. maja odprla v Mariboru, je na novinarski konferenci napovedal obrambni minister Marjan Šarec. Med razlogi za to je naštel, da je letos leto generala Rudolfa Maistra, ki je Maribor ohranil v Sloveniji, in da iz severovzhodne Slovenije prihaja največ pripadnikov vojske.