STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 5:00

Obeležujemo svetovni dan Rdečega križa

Obeležujemo svetovni dan Rdečega križa, ko se po svetu spominjamo vseh prostovoljcev, ki se požrtvovalno odzivajo na vse humanitarne potrebe in stiske. Začenja se tudi teden Rdečega križa Slovenije (RKS), ki pod sloganom Ohranjamo humanost živo poudarja človečnost.

Slovenija 5:00

Zaposleni na upravnih enotah bodo ponovno stavkali

Zaposleni na upravnih enotah bodo zaradi nizkih plač in preobremenjenosti stavkali osmo sredo. Predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk je za STA napovedal, da bodo 15. maja stavko zaostrili na 36 od 58 upravnih enot, če z ministrstvom ne bodo sklenili dogovora. Vlada in sindikati bodo sicer nadaljevali stebrna pogajanja.

Slovenija 5:00

Predsednica republike bo odlikovala zaslužne za vstop Slovenije v EU in Nato

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo danes na slovesnosti v predsedniški palači ob 20. obletnici članstva Slovenije v EU in zvezi Nato za zasluge pri uresničitvi teh dveh ključnih zunanjepolitičnih ciljev države z zlatim redom za zasluge odlikovala zunanje in obrambno ministrstvo ter ožjo pogajalsko skupino za pristop Slovenije k EU.

šport 0:30

Real Madrid in Bayern za drugo finalno vstopnico

Nogometaši madridskega Reala in münchenskega Bayerna bodo drevi ob 21. uri igrali povratno tekmo polfinala lige prvakov. Boljši iz dvoboja, v katerem je po prvi tekmi izid izenačen na 2:2, se bo 1. junija v finalu na Wembleyju meril z Borussio Dortmund.

šport 7.5.2024 22:55

Borussia Dortmund prvi finalist lige prvakov

Nogometaši Borussie Dortmund so prvi finalisti lige prvakov. Nemci so na povratni polfinalni tekmi v Parizu premagali Paris Saint-Germain z 1:0 (0:0). Tudi prvo tekmo so dobili Nemci z 1:0.