STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 13:29

Kipchoge sredi odločilnih priprav v lovu na tretje olimpijsko zlato

Nad planotami, ki se pnejo nad dolino Velikega tektonskega jarka, se še ni zdanilo, ko je veliki maratonski zvezdnik Eliud Kipchoge že prečkal vrata svojega vadbenega kampa. Tri mesece pred olimpijskim maratonom 10. avgusta v Parizu upa, da se bo zapisal v zgodovino s tretjo zlato olimpijsko medaljo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 13:24

Občina Pivka po zaključku številnih naložb že usmerjena v nove

Občina Pivka je v minulem letu zaključila številne zastavljene projekte in naložbe, ob tem pa so že usmerjeni v nove. Nekatere so že v teku, pripravljajo jih še več, med drugim na stanovanjskem področju, infrastrukturi in na področju kakovostne zdravniške oskrbe, je na današnji tiskovni konferenci dejal župan pivške občine Robert Smrdelj.

gospodarstvo 13:17

Janković napoveduje dodatne rešitve za spopad s prometno gnečo na območju Ljubljane

Ob Darsovem projektu širitve štajerske in primorske avtocestne vpadnice v Ljubljano bi lahko Mestna občina Ljubljana in država do konca junija predstavili nove rešitve na področju cestnega in železniškega prometa za spopad s prometno gnečo v prestolnici, je napovedal ljubljanski župan Zoran Janković. Omenil je tudi prenovo semaforizacije v mestu.

svet 13:16

V EU dokončno potrdili vzpostavitev novega finančnega instrumenta za Zahodni Balkan

Države članice EU so danes dokončno potrdile vzpostavitev novega finančnega instrumenta, namenjenega podpori državam Zahodnega Balkana. Vreden je šest milijard evrov, od tega so štiri milijarde posojil in dve milijardi nepovratnih sredstev. Da bi prejele podporo, morajo zahodnobalkanske države pripraviti načrt reform in upoštevati določene pogoje.

Slovenija 13:15

V Slovenj Gradcu iščejo zamisli in rešitve za ureditev mestnega jedra

Mestna občina Slovenj Gradec je tudi z organizacijo ponedeljkove in v prihodnje še drugih javnih razprav pristopila k oživljanju mestnega jedra. V pripravi je idejna zasnova, na občini pa si želijo za oživitev mestnega jedra črpati sredstva v predvideni višini 4,5 milijona evrov, ki bodo tej občini za to področje na voljo v okviru mehanizma CTN.

svet 13:07

Prva zakonodaja EU o boju proti nasilju nad ženskami dokončno potrjena

Države članice EU so danes dokončno potrdile prva evropska pravila na področju boja proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini, ki med drugim uvajajo smernice za kazniva dejanja na spletu, žrtvam pa bodo omogočila boljši dostop do pravnega varstva. Opredelitve posilstva zakonodaja ne vključuje.

svet 13:06

Gaza bo ob zaprtju mejnega prehoda Rafa kmalu brez goriva, opozarjajo ZN

Izraelske oblasti so Združenim narodom zavrnile dostop do mejnega prehoda Rafa, glavne vstopne točke za humanitarno pomoč, je danes sporočil urad ZN za usklajevanje humanitarnih zadev (Ocha). Prehod je zaprt, kar bi lahko otežilo izvajanje humanitarnih operacij v Gazi. Po ocenah urada je namreč za njihovo izvajanje na voljo le še za en dan goriva.