STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 14:13

Dan Slovenske vojske bo v letu Rudolfa Maistra potekal v Mariboru

Slovenska vojska (SV) bo vrata javnosti ob svojem dnevu 14. maja odprla v Mariboru, je na novinarski konferenci napovedal obrambni minister Marjan Šarec. Med razlogi za to je naštel, da je letos leto generala Rudolfa Maistra, ki je Maribor ohranil v Sloveniji, in da iz severovzhodne Slovenije prihaja največ pripadnikov vojske.

Slovenija 14:08

V Pokrajinskem muzeju Maribor na ogled likovna dela otrok na temo Časovni stroj

V okviru posodobljenega pedagoškega programa Velike stvaritve malih mojstrov bodo danes ob 17. uri v Viteški dvorani mariborskega gradu odprli občasno razstavo izbranih stotih likovnih del otrok, ki so ustvarjali na temo Časovni stroj. Na natečaju Pokrajinskega muzeja Maribor je sodelovalo več kot 350 otrok iz 21 šol in desetih vrtcev.

Slovenija 14:05

Levica z vložitvijo kandidatne liste računa na svojega prvega evropskega poslanca

Tudi Levica je vložila kandidatno listo za evropske volitve, pri čemer računajo na osvojitev svojega prvega mandata v evropskem parlamentu. Po mnenju koordinatorke stranke Aste Vrečko je Levica z dosedanjim delom dokazala, da ve, kaj zagovarja, in zna to tudi uresničiti. "Na volitve gremo z optimizmom in upanjem na boljšo prihodnost," je poudarila.

Slovenija 14:00

Svojci pogrešajo 85-letnika iz Brežic

Svojci pogrešajo 85-letnega Milana Milanovića iz Ulice Stanka Škalerja v Brežicah. Nazadnje naj bi ga opazili 1. maja, ko je peš odšel od doma. Visok je med 180 in 190 centimetri in ima sive lase, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

svet 13:38

Borrell obžaluje neuspeh pogovorov o premirju v Gazi

Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell obžaluje, da na pogovorih o prekinitvi ognja v Gazi ni bil dosežen dogovor in da Izrael napada Rafo na jugu palestinske enklave. Izrazil je bojazen, da bo to znova povzročilo veliko smrtnih žrtev. Zaskrbljenost zaradi izraelske vojaške operacije v Rafi je danes izrazilo tudi več ministrov EU.

gospodarstvo 13:38

V Šentjurju odprli prenovljeno železniško postajo

V Šentjurju so danes slovesno odprli prenovljeno železniško postajo, ki po besedah ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek predstavlja nov korak k vzpostavljanju pogojev za bolj kakovosten in bolj konkurenčen javni železniški potniški promet. Prenova postaje je znašala nekaj več kot osem milijonov evrov.