STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 14:37

V Kijevu zaradi načrtovanja umora Zelenskega pridržali dva uradnika

Ukrajinska varnostna služba SBU je danes sporočila, da je pridržala dva ukrajinska uradnika, ki naj bi v sodelovanju z Moskvo načrtovala umor ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Dodala je, da si je Rusija prizadevala identificirati posameznike blizu varnostnemu osebju Zelenskega, ki bi lahko predsednika vzeli za talca in ga ubili.

Slovenija 14:37

DZ presojo v zadevi Jaklič vrača KPK

Po tem ko je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Klemna Jakliča odstopila DZ, jo slednji zdaj vrača komisiji. DZ skladno z zakonodajo ni pristojen za izvajanje določb o nezdružljivosti ustavnih sodnikov, v dopisu odgovarja predsednica mandatno-volilne komisije Janja Sluga.

kultura 14:37

Selitev ljubljanske Drame na Litostrojsko po oceni NSi predraga

Poslanska skupina NSi zahteva sklic nujne seje komisije DZ za nadzor javnih financ zaradi po njihovi oceni predrage selitve ljubljanske Drame v času obnove na Litostrojsko cesto. Kot je na novinarski konferenci povedal poslanec Jernej Vrtovec, jih v NSi skrbi, da se bo iz davkoplačevalskega denarja za najem prostorov plačalo več, kot so ti vredni.

svet 14:34

Evropska komisija Jemnu zagotovila dodatno humanitarno pomoč

Evropska komisija je zagotovila dodatnih 125 milijonov evrov za humanitarno pomoč Jemnu, ki se že skoraj desetletje sooča s krizo in naraščajočimi napetostmi v regiji, so danes sporočili v Bruslju. Naša dolžnost je, da vsem potrebnim v Jemnu zagotovimo pomoč, ki rešuje življenja, je poudaril komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

gospodarstvo 14:30

Okoljevarstveniki svarijo pred nepremišljeno poplavno obnovo na vodotokih

V gibanju Balkan River Defence svarijo pred skrajno nepremišljenimi in neučinkovitimi posegi, ki se v luči popoplavne obnove trenutno izvajajo na vodotokih po državi. Dokaz za to je po njihovih navedbah tudi nabor več kot 100 primerov tovrstnih posegov, ki so jih prek spletnega obrazca zbrali s pomočjo državljanov.

šport 14:24

Francija pričakuje olimpijski ogenj

Olimpijska bakla bo v sredo prispela v Marseille, kjer naj bi jo pričakalo kar 150.000 ljudi in potrdilo pričakovanja prirediteljev olimpijskih iger v Parizu o velikem zanimanju za največji športni dogodek leta 2024, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 14:22

Šestčlanska slovenska ekipa po vsaj eno zlato na SP v balinanju

V departmaju Ain v Franciji se bo v sredo zjutraj začel tekmovalni spored svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline, ki se bo s finalnimi boji sklenilo v soboto zvečer. Barve Slovenije bo branila šestčlanska slovenska odprava, ki se je v Saint Vulbas odpravila z visokimi cilji in bo medalje napadala v vseh sedmih disciplinah.