STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 14:22

Šestčlanska slovenska ekipa po vsaj eno zlato na SP v balinanju

V departmaju Ain v Franciji se bo v sredo zjutraj začel tekmovalni spored svetovnega balinarskega prvenstva za člane in mešane discipline, ki se bo s finalnimi boji sklenilo v soboto zvečer. Barve Slovenije bo branila šestčlanska slovenska odprava, ki se je v Saint Vulbas odpravila z visokimi cilji in bo medalje napadala v vseh sedmih disciplinah.

kultura 14:21

Drugi mednarodni baletni festival posvečen Vaclavu Nižinskem

V Cankarjevem domu (CD) bo sredi junija potekal drugi mednarodni festival Baletne noči. Pripravili so ga v koprodukciji s SNG Opera in balet Ljubljana, k sodelovanju so povabili tudi baletnike ter goste iz Latvije, Romunije in Hrvaške. Posvetili so ga legendarnemu koreografu in baletnemu plesalcu Vaclavu Nižinskem.

Slovenija šport 14:20

Ljubljana bo med 9. in 11. majem obdana s tekači in pohodniki

Ljubljana bo med 9. in 11. majem obdana s tekači in pohodniki na že 66. prireditve Pot ob žici. To je ena največjih športno-rekreativno prireditev v Sloveniji, ki vsako leto privabi okrog 30.000 udeležencev. Osrednji del bo v soboto, 11. maja, ko bo tek trojk, lani se jih je pomerilo 1265.

kultura 14:19

Selitev ljubljanske Drame na Litostrojsko po oceni NSi predraga

Poslanska skupina NSi zahteva sklic nujne seje komisije DZ za nadzor javnih financ zaradi po njihovi oceni predrage selitve ljubljanske Drame v času obnove na Litostrojsko cesto. Kot je na novinarski konferenci povedal poslanec Jernej Vrtovec, jih v NSi skrbi, da se bo iz davkoplačevalskega denarja za najem prostorov plačalo več, kot so ti vredni.

Slovenija 14:13

Dan Slovenske vojske bo v letu Rudolfa Maistra potekal v Mariboru

Slovenska vojska (SV) bo vrata javnosti ob svojem dnevu 14. maja odprla v Mariboru, je na novinarski konferenci napovedal obrambni minister Marjan Šarec. Med razlogi za to je naštel, da je letos leto generala Rudolfa Maistra, ki je Maribor ohranil v Sloveniji, in da iz severovzhodne Slovenije prihaja največ pripadnikov vojske.

Slovenija 14:08

V Pokrajinskem muzeju Maribor na ogled likovna dela otrok na temo Časovni stroj

V okviru posodobljenega pedagoškega programa Velike stvaritve malih mojstrov bodo danes ob 17. uri v Viteški dvorani mariborskega gradu odprli občasno razstavo izbranih stotih likovnih del otrok, ki so ustvarjali na temo Časovni stroj. Na natečaju Pokrajinskega muzeja Maribor je sodelovalo več kot 350 otrok iz 21 šol in desetih vrtcev.