STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 7:00

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 90 prometnih nesreč, od tega 15 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji proti mestnim središčem. Predvsem na vpadnicah v Ljubljano.

šport 6:55

V Ukrajini padel tudi dvakratni evropski prvak v dviganju uteži

Spisek v vojni umrlih vrhunskih športnikov v ukrajinsko-ruskem konfliktu je vse daljši. V ponedeljek so ukrajinske oblasti potrdile smrt Oleksandra Pjelješenka, dvakratnega evropskega prvaka v dviganju uteži, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 6:54

Victor Wembanyama novinec leta lige NBA

Francoski zvezdnik San Antonio Spurs Victor Wembanyama je prejel naziv novinca leta severnoameriške košarkarske lige NBA, so pri ligi objavili v ponedeljek. Prvič je novinec leta lige NBA postal Francoz.

svet 6:52

Izraelska vojska napada cilje v Rafi

Nekaj ur potem, ko je palestinski Hamas sprejel predlog posrednikov za premirje v Gazi in izpustitev talcev, je izraelska vojska znova ciljala Rafo, pri tem pa ubila najmanj 13 ljudi. Palestinska tiskovna agencija Wafa poroča o žrtvah izraelskega obstreljevanja tudi drugod po enklavi.

svet kultura 6:00

Mineva 200 let od prve izvedbe Beethovnove Devete simfonije

Na današnji dan mineva 200 let od prve izvedbe Simfonije št. 9 Ludwiga van Beethovna. Ko je pred dvema stoletjema prvič zazvenela na Dunaju, si je skladatelj želel, da bi šlo vse po sreči. Skrb je bila odveč, saj je bila deležna spontanega aplavza že med izvedbo. Beethoven je tedaj že tako slabo slišal, da se je moral obrniti, da je to opazil.