STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 7:00

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 90 prometnih nesreč, od tega 15 nesreč z lahkimi poškodbami in dve s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji proti mestnim središčem. Predvsem na vpadnicah v Ljubljano.

šport 6:55

V Ukrajini padel tudi dvakratni evropski prvak v dviganju uteži

Spisek v vojni umrlih vrhunskih športnikov v ukrajinsko-ruskem konfliktu je vse daljši. V ponedeljek so ukrajinske oblasti potrdile smrt Oleksandra Pjelješenka, dvakratnega evropskega prvaka v dviganju uteži, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 6:54

Victor Wembanyama novinec leta lige NBA

Francoski zvezdnik San Antonio Spurs Victor Wembanyama je prejel naziv novinca leta severnoameriške košarkarske lige NBA, so pri ligi objavili v ponedeljek. Prvič je novinec leta lige NBA postal Francoz.

svet 6:52

Izraelska vojska napada cilje v Rafi

Nekaj ur potem, ko je palestinski Hamas sprejel predlog posrednikov za premirje v Gazi in izpustitev talcev, je izraelska vojska znova ciljala Rafo, pri tem pa ubila najmanj 13 ljudi. Palestinska tiskovna agencija Wafa poroča o žrtvah izraelskega obstreljevanja tudi drugod po enklavi.