STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 6:00

V Kozjem volijo nadomestnega svetnika v občinski svet

V Občini Kozje bo danes 876 volilnih upravičencev v drugi volilni enoti volilo nadomestnega svetnika v občinski svet. Volišče bo odprto od 7. do 19. ure. Predčasno glasovanje pa je potekalo v sredo, je zapisano na spletnih straneh občine Kozje.

kultura 6:00

Na 77. filmskem festivalu v Cannesu tudi slovenski ustvarjalci

Na 77. mednarodnem filmskem festivalu v francoskem Cannesu, ki bo od 14. do 25. maja, se je v uradni tekmovalni program uvrstila tudi slovenska manjšinska koprodukcija Mož, ki ni mogel molčati režiserja in scenarista Nebojše Slijepčevića. Prijavljenih je bilo več tisoč kratkih filmov, v uradni uradni tekmovalni program pa se jih je uvrstilo 11.

Slovenija 6:00

Odslej v številki EMŠO mogoča uporaba šifer od 50 do 59

Uporabljati se je začela novela zakona o centralnem registru prebivalstva. S tem so v osebni identifikacijski številki EMŠO (enotna matična številka občana) omogočili uporabo šifer registra od 50 do 59, ne le 50, kot velja trenutno. Vlada je pripravila spremembo zakona, saj v šifri registra 50 ni več mogoče zagotoviti novih številk EMŠO.

svet kultura 5:30

Na dražbo dragocenosti italijanske filmske dive Gine Lollobrigida

Konec maja bodo na dražbi v Genovi ponudili pohištvo, umetnine, nakit in spominke pokojne italijanske filmske dive Gine Lollobrigida. Med drugim bodo ponudili uro, ki jo je Lollobrigida nekoč prejela v dar od kubanskega revolucionarnega voditelja Fidela Castra ter fotoaparat, ki ga je uporabljala za fotografiranje portretov.

Slovenija 5:00

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester pozivi k izboljšanju delovnih pogojev

Danes je mednarodni dan medicinskih sester, s katerim združenja medicinskih sester po svetu opozarjajo na pomen poklica medicinske sestre. Iz domačih stanovskih združenj ob tem znova prihajajo pozivi k izboljšanju delovnih pogojev in kadrovskih normativov za medicinske sestre ter tudi k večjim sistemskim vlaganjem v zdravstveno nego.

gospodarstvo 5:00

Obeležujemo mednarodni dan zdravja rastlin

Mednarodni dan zdravja rastlin, ki je na predlog Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo (FAO) vsako leto 12. maja, letos poteka pod sloganom Zdravje rastlin, varna trgovina in digitalna tehnologija. V ospredju je vpliv mednarodne trgovine na širjenje škodljivcev in bolezni na nova območja, saj lahko povzroči veliko gospodarsko škodo.

svet kultura 2:26

Raiven zadovoljna s svojim nastopom v evrovizijskem velikem finalu

Slovenska predstavnica na letošnjem 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven, ki se je s skladbo Veronika uvrstila na 23. mesto, je v prvem odzivu po nastopu v evrovizijskem finalnem večeru za slovenske medije povedala, da je s svojim nastopom izredno zadovoljna. Švicar Nemo s skladbo The Code je po njenem mnenju zasluženo slavil zmago.