Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi okvare vozila na vipavski hitri cesti oviran promet na izvozu Vogrsko proti Vrtojbi, Italiji.

Slovenija 19:00

Umanotera izpostavlja pomembnost evropskih volitev za področje okolja

Ob svetovnem dnevu podnebnih sprememb je na Umanoterini razpravi odzvanjalo sporočilo o pomembnosti prihajajočih evropskih volitev za področje okolja in trajnostnega razvoja družbe. Kar 80 odstotkov zakonodaje na področju okolja se namreč sprejme na ravni Evropske unije. Da smo na točki preloma, je opozorila direktorica Umanotere Gaja Brecelj.

svet 18:54

Po svetu se vrstijo obsodbe napada na slovaškega premierja Fica

Predstavniki Evropske unije in zveze Nato ter voditelji več evropskih in ostalih držav so izrazili ostre obsodbe napada na slovaškega premierja Roberta Fica, ki je bil danes ustreljen po srečanju vlade v kraju Handlova na Slovaškem. Osumljenca so prijeli, Fica pa so prepeljali v bolnišnico. Utrpel je hude poškodbe in je življenjsko ogrožen.

svet 18:50

Biden Trumpa izzval na dve televizijski soočenji

Ameriški predsednik Joe Biden je v danes objavljenem videoposnetku svojega predhodnika Donalda Trumpa izzval na dve predvolilni televizijski soočenji. Po oceni ameriških političnih analitikov se je za poziv odločil, ker mu ankete kažejo slabo, doslej se je namreč izogibal jasnemu odgovoru na podobne pozive Trumpa.

Slovenija 18:44

Voznik po dolenjski avtocesti vozil v nasprotno smer

Voznik je po dolenjski avtocesti med počivališčem Čatež in priključkom Drnovo v smeri Ljubljane vozil v nasprotni smeri, nevarnost pa je zdaj končana, so sporočili iz prometno-informacijskega centra.