STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 13:19

Thiem le še do konca sezone

Avstrijski teniški zvezdnik Dominic Thiem končuje športno pot. Novico je danes na družbenih omrežjih potrdil kar 30-letni športnik sam. "Imam zelo pomembno, zelo žalostno in tudi zelo lepo novico za vas. Sezona 2024 bo moja zadnja," je v videu na Instagramu povedal športnik.,

gospodarstvo 13:17

Mol v četrtletju z nekoliko višjim dobičkom iz poslovanja

Madžarska skupina Mol je v prvem četrtletju letos ustvarila 718 milijonov dolarjev bruto dobička iz poslovanja (EBITDA) ob prilagoditvi na gibanje cen surovin (t. i. CCS). To je za štiri milijone dolarjev več kot v enakem obdobju lani. Dobiček pred obdavčitvijo je dosegel 382 milijonov dolarjev, leto prej je znašal 541 milijonov dolarjev.

Slovenija 13:12

Del zakonskih določb o razporejanju sodnikov v neskladju z ustavo

Del zakona o sodiščih, ki govori o prerazporejanju sodnikov brez njihovega soglasja z letnim razporedom dela, je v neskladju z ustavo, je ugotovilo ustavno sodišče. DZ mora neskladje odpraviti v enem letu. Do takrat v pritožbenih postopkih ne smejo sodelovati predsedniki sodišč, pritožba pa zadrži njeno izvršitev, so odločili ustavni sodniki.

svet 13:08

Iz Rafe po podatkih UNRWA od ponedeljka zbežalo že 110.000 ljudi

Iz Rafe na jugu Gaze je od ponedeljka, odkar je Izrael okrepil vojaške operacije v tem mestu, zbežalo že okoli 110.000 ljudi, je danes ocenila agencija ZN za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA). V Rafi naj bi po podatkih ZN živelo 1,4 milijona notranje razseljenih oseb.

gospodarstvo 12:56

GZS opozarja na nujnost bistveno bolj ambicioznih ekonomskih politik EU

Podjetja v Evropi se danes spopadajo s podobnimi ovirami kot pred 20 leti, opozarjajo na Gospodarski zbornici Slovenije. Ob vse bolj agresivnih industrijskih politikah v drugih velikih gospodarstvih konkurenčnost EU pada, zato na zbornici opozarjajo na nujnost bistveno bolj ambicioznih ekonomskih politik za nadaljnji razvoj unije.

Slovenija 12:51

Organizirani prevozi po Bohinju nič več brezplačni

Bohinjski občinski svetniki so na četrtkovi seji potrdili predlog občinske uprave, po katerem organizirani poletni turistični prevozi s parkirišč do Bohinjskega jezera ne bodo več brezplačni. Celodnevna vozovnica bo stala dva evra, brezplačna pa bo za otroke do 14. leta in občane.