STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti na posameznih odsekih med počivališčem Povodje in razcepom Koseze proti Ljubljani zamuda približno od 15 do 20 minut. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid.

gospodarstvo 11:51

Španska banka BBVA v sovražni prevzem tekmice Sabadell

Druga največja španska banka BBVA je danes napovedala sovražni prevzem svoje manjše tekmice Banco Sabadell, potem ko je vodstvo slednje v minulih dneh zavrnilo novo ponudbo o povezovanju bank. Skupna banka bi postala ena večjih evropskih bank, a španska vlada združitvi nasprotuje, saj da je prevzem v nasprotju s španskimi interesi.

gospodarstvo 11:36

Ljubljanska borza: SBI TOP dopoldne v zelenem

Indeks SBI TOP je v dopoldanskem delu trgovanja na Ljubljanski borzi pridobil dobrega pol odstotka, predvsem na račun delnic NLB, ki se zvišujejo po 1,8-odstotni stopnji. NLB je v sredo objavila dobre četrtletne poslovne rezultate. Delnice banke so zaenkrat tudi najprometnejše.

Slovenija 11:34

Inštitut Danes je nov dan z aplikacijo Izvoli.eu za višjo udeležbo na evropskih volitvah

Inštitut Danes je nov dan je na novinarski konferenci ob dnevu Evrope predstavil aplikacijo Izvoli.eu, prek katere lahko uporabniki ugotovijo, s katero stranko na evropskih volitvah se najbolj ujemajo. Inštitut želi z aplikacijo pri volivcih izboljšati poznavanje stališč strank do ključnih evropskih vprašanj, s tem pa dvigniti volilno udeležbo.

Slovenija 11:31

Na konferenci prava informacijske varnosti tudi o regulaciji umetne inteligence

V Portorožu se je danes začela 5. Konferenca prava informacijske varnosti. Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je v uvodnem nagovoru opozorila na hiter razvoj sodobne tehnologije in predvsem umetne inteligence ter na pomembnost zagotavljanja varnosti osebnih podatkov. Ob tem je omenila tudi vprašaje regulacije na področju umetne inteligence.

Slovenija 11:30

O vpisu uporabe gotovine v ustavo še strokovna skupina

Člani ustavne komisije DZ so se na današnji seji strinjali o ustanovitvi strokovne skupine, ki bo razpravljala o vpisu uporabe gotovine v ustavo. To namreč z več kot 56.000 podpisi državljanov zahteva združenje Povezani smo. Obenem bo ustavna komisija Evropsko centralno banko (ECB) pozvala, da se opredeli do predloga.