STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 15:39

Ministrica Prevolnik Rupel sestanek z mladimi zdravniki označila za konstruktiven

Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel je današnji sestanek s predstavniki Mladih zdravnikov Slovenije o možnostih za izboljšanje razmer v zdravstvu označila za zelo konstruktiven. "V zdravstvu je veliko deležnikov in vsak ima svoje poglede," je dejala v današnji izjavi in napovedala preučitev nekaterih njihovih predlogov.

gospodarstvo 15:33

Podjetje Gic gradnje pri Rogaški Slatini odprlo betonarno nove generacije

Podjetje Gic gradnje je danes v naselju Negonje pri Rogaški Slatini odprlo betonarno nove generacije. Kot je ob tej priložnosti povedal direktor družbe Rok Cajzek, je nova betonarna njihova četrta, vendar prva, ki je grajena po smernicah trajnostnega razvoja in trenutno edina v Sloveniji z digitaliziranimi procesi.

šport 15:30

Gajser v Galicijo kot vodilni v SP in z željo po prvi zmagi

Konec tedna bodo najboljši motokrosisti na svetu tekmovali na dirki v španskem Lugu. Slovenski zvezdnik Tim Gajser bo na preizkušnjo VN Galicije prišel kot vodilni v seštevku razreda MXGP, saj je po preizkušnji na Portugalskem prevzel skupno prvo mesto, ki ga je dotlej imel v rokah svetovni prvak Španec Jorge Prado.

Slovenija 15:28

Fajon v iskanju rešitev za Gazo odhaja na novo bližnjevzhodno turnejo

Zunanja ministrica Tanja Fajon se v soboto znova odpravlja na Bližnji vzhod, kjer se bo do srede srečala z najvišjimi predstavniki Egipta, Katarja, Združenih arabskih emiratov in Savdske Arabije. Osrednje teme pogovorov bodo trajajoče regionalne napetosti v zvezi z vojno v Gazi, so sporočili iz ministrstva za zunanje in evropske zadeve.

Slovenija 15:17

Vsaka oseba mora sama sprejemati odločitve glede telesne nedotakljivosti

Amnesty International Slovenije (AIS) začenja osveščevalno kampanjo Ja pomeni ja, v kateri opozarjajo, da spolni odnos brez jasnega soglasja pomeni posilstvo. Vsaka oseba mora sama sprejemati odločitve glede telesne nedotakljivosti, so poudarili na današnji novinarski konferenci.