STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 8:41

Florida izenačila serijo končnice NHL, Vancouver povedel

Hokejisti Vancouver Canucks so v polfinalu končnice zahodnega dela severnoameriške lige NHL premagali Edmonton Oilers s 5:4 in po slavju na svojem ledu povedli z 1:0 v zmagah. Na vzhodnem delu so igralci Floride Panthers ugnali Boston Bruins. Na prvi tekmi so visoko klonili z 1:5, na drugi pa tekmece nadigrali s 6:1 za izenačenje v obračunu.

gospodarstvo 8:39

Nafta se je podražila

Cene surove nafte so se v današnjem trgovanju zvišale. Od začetka aprila so se sicer cene nafte večinoma zniževale, saj se je pozornost trga z geopolitičnih napetosti na Bližnjem vzhodu preusmerila nazaj na ohlajajoči gospodarski trg. K višjim cenam nafte pa prispeva tudi močnejši dolar, valuta, s katero trgujejo naftni trgovci.

gospodarstvo 8:38

Azijske borze neenotne

Indeksi na azijskih borzah danes nimajo enotne smeri. Vlagatelji premlevajo indice o težko pričakovanem začetku zniževanja obrestnih mer. Optimizem zvišujejo odločitev švedske centralne banke, ki je v sredo prvič po osmih letih znižala ključno obrestno mero, in napovedi, da bi se za podoben korak lahko kmalu odločila tudi britanska centralna banka.

za uredništva pregled tiska 8:35

Demokracija o prazniku dela (9. 5.)

Metod Berlec v komentarju Politično zlorabljeni prazniki v senci bizarnega križarjenja piše o političnem zlorabljanju praznika dela. Avtor meni, da je bil praznik zaradi politično levega ideološkega navdiha skozi zgodovino dan za demonstracije. Meni, da je zdaj drugače, saj so levičarji družbeno-ekonomsko revolucijo zamenjali za moralno-kulturno.