STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija šport 12:40

Na teku trojk v Ljubljani na 29 km zmaga ekipi Modrih dirkačev

Na teku trojk, osrednjem rekreativnem dogodku 66. prireditve Pot ob žici, s katero se v Ljubljani spomnijo osvoboditve leta 1945, Evropa pa obeležuje konec druge svetovne vojne, so na 29 km med vsemi zmagali Modri dirkači. Grega Šetrajčič, Andrej Mikelj in Matic Modic so progo zmogli v času ure, 51 minut in sedmih sekund.

svet kultura 12:38

Evrovizija: Petkovi generalki brez nizozemskega predstavnika Joosta Kleina

Nizozemski kandidat na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Joost Klein v petek ni sodeloval na generalkah za današnji veliki finale, na katerem bo razglašena letošnja evrovizijska zmagovalna pesem. Razlog je preiskava incidenta v zaodrju. Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki organizira tekmovanje, zaenkrat še ni pojasnila, za kakšen incident gre.

kultura 12:36

O Vitomilu Zupanu kot raznovrstnem književniku in uporniku proti družbenim normam

Povezovanje književnika Vitomila Zupana z erotičnimi vsebinami in označevanje romana Levitan za zaporniškega je omejujoče, je v petek na okrogli mizi v Piranu poudaril kritik Aleš Berger. Za zgodovinarja Aleša Gabriča je bil Zupan upornik proti družbenim normam, ne pa proti politiki. Drevi bo v Portorožu predstava Levitan - primer Vitomil Zupan.

Slovenija 12:22

Na Obrežju znova protest proti načrtovanemu azilnemu domu

Krajani Brežic so se danes na mejnem prehodu Obrežje nova zbrali na protestnem shodu proti izpostavi azilnega doma, ki jo želi tam urediti vlada. Opozorili so, da azilni dom ne sodi v tamkajšnji prostor, in napovedali, da bodo vztrajali pri svojih zahtevah. Po oceni organizatorjev se je zbralo okoli 250 ljudi, shod pa je minil brez incidentov.

Slovenija 12:12

Za evropske volitve potrjenih skupno 11 list kandidatov

Državna volilna komisija (DVK) je danes potrdila še zadnje tri pravočasno vložene kandidatne liste za volitve poslancev iz Slovenije v Evropski parlament, eno pa je zavrnila. Na volitvah bo nastopilo 11 list: NSi, Vesna, SLS, SD, Gibanje Svoboda, SDS, Levica, Resni.ca, skupna lista strank DeSUS in Dobra država, Zeleni Slovenije in Nič od tega.

svet 12:09

V hudourniških poplavah v Afganistanu umrlo več kot 200 ljudi

V hudourniških poplavah v več afganistanskih provincah je umrlo več kot 200 ljudi, so danes sporočili iz Združenih narodov. Afganistanske oblasti, ki rešujejo prizadete in poškodovane ljudi, so razglasile izredno stanje v državi in začele z dostavo hrane in zdravil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Najbolj prizadeta je regija Baglan.