STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

kultura 9:30

V SLG premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bo nocoj premiera avtorskega projekta 3JA! Matije Solceta. Gledalci se bodo na pot po Celju odpravili v majhnih skupinah; z iste začetne točke jih bo interaktivni zemljevid naključno usmerjal na posamezna prizorišča po mestu, kjer se v obeležjih, konturah, asociacijah in vsebinah zrcali preteklost.

svet 9:23

V procesu proti Trumpu namerava tožilstvo prihodnji teden skleniti svoj primer

V kazenskem postopku proti bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu v New Yorku se je v petek končal tretji teden zasliševanja prič, tožilci pa so napovedali, da bodo primer končali do konca prihodnjega tedna. Nato bo s pričami na vrsti obramba, poročajo ameriški mediji. Pred tem bo na vrsti še ključna priča, nekdanji Trumpov odvetnik Michael Cohen.

Slovenija 9:13

Nadaljuje se iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije

Na območju naselja Soča v občini Bovec se nadaljuje iskalna akcija pogrešanega 44-letnega državljana Nemčije Wernerja Nilsa Bastiana. Danes so se policistom v iskalni akciji pridružili gasilci, pripadniki enote reševalnih psov in člani Društva za reševanje iz vode. Pogrešanega skupaj išče približno 20 ljudi.

gospodarstvo 9:09

Rimac prodal le tretjino načrtovanih never

Lastnik najbolj prepoznavnega izdelovalca električnih vozil v regiji Rimac Automobili Mate Rimac je tri leta po začetku serijske proizvodnje nevere priznal, da so doslej prodali le 50 primerkov električnega hiperavtomobila. To je le tretjina od načrtovanih 150 prodanih primerkov, kar Rimac pripisuje upadu zanimanja za takšne avtomobile.

Slovenija 9:00

Parkirišče pod hotelom Habakuk pod Mariborskim Pohorjem stalno plačljivo

Parkirišče pod hotelom Habakuk ob vznožju Mariborskega Pohorja je po novem plačljivo 24 ur na dan vse dni v tednu, cena parkiranja pa znaša evro na uro. Uporabnikom je na razpolago tudi mesečni najem parkirišča, ki stane 45 evrov in omogoča neomejeno parkiranje, sporočajo iz Javnega holdinga Maribor.

gospodarstvo 8:55

V Geoparku Idrija se začenjajo Tedni evropskih geoparkov

V Geoparku Idrija se v nedeljo začenjajo letošnji Tedni evropskih geoparkov, ki v istem času potekajo skoraj stotih geoparkih Unescove Evropske mreže geoparkov. Namen dogodkov je v skupni akciji s poljudnimi in privlačnimi dogodki predstavljati in promovirati bogastvo naravne in kulturne dediščine geoparkov v lokalni in širši javnosti.