STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 21:31

Avtobus v Sankt Peterburgu zletel v reko, več mrtvih

V nesreči avtobusa v ruskem Sankt Peterburgu je danes umrlo najmanj sedem oseb, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zvečer sporočili pristojni organi. Potniško vozilo je zletelo z mostu v starem mestnem središču in pristalo v reki, kjer je nato hitro potonilo, je razvidno s posnetkov nesreče.

šport 21:15

Partizan drugi finalist lige Aba

Košarkarji Partizana so drugi finalisti lige Aba. Polfinalno serijo proti Budućnosti so dobili z 2:1 v zmagah. Odločilno tretjo tekmo v Beogradu so dobili s 100:86 (23:21, 48:54, 73:71). V finalu regionalnega tekmovanja se bodo merili s Crveno zvezdo.

za uredništva pregled tiska 21:07

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (10. 5.)

Tuje tiskovne agencije so danes med drugim poročale o napovedih slovenskega priznanja Palestine, ki jo bo Slovenija skupaj s Španijo in Irsko priznala 21. maja, kar je danes potrdil visoki zunanji predstavnik EU Josep Borrell. Agencije so poročale tudi o albanskem državljanu, ki ga je zaradi prevoza 27 prebežnikov pridržala slovenska policija.

za uredništva pregled tiska 21:04

Večer o propalestinski študentski zasedbi FDV (11. 5.)

Matija Stepišnik v komentarju Študentje rešujejo našo čast in vest piše o propalestinski študentski zasedbi Fakultete za družbene vede (FDV). Avtor poudarja, da so študentje spet prvi dvignili svoj glas, ker tega ob več kot 34.000 mrtvih, 8000 pogrešanih, na milijone razseljenih in večdesetmilijardni škodi v Gazi ni storil nihče drug.

šport 21:03

Turk najhitreje začel novo sezono, Grossi tik za njim

Najboljši slovenski dirkači so danes začeli novo domačo sezono v reliju. Na prvi dirki sezone državnega prvenstva 2024, reliju Vipavska dolina, je po današnjem superspecialu v vodstvu Rok Turk (Hyundai i20), a le pol sekunde pred državnim prvakom Markom Grossijem (Hyundai i20 R5).

Slovenija 21:01

Mediji: Rekordni Eurojackpot zadela družina iz Mengša

Glavni dobitek v vrednosti 60 milijonov evrov, ki je bil konec aprila izžreban v igri na srečo Eurojackpot, je zadela družina iz Mengša, je za N1 potrdil tamkajšnji župan Bogo Ropotar. "Lani nas je zadela nesreča, letos nas je objela sreča," je dejal po poročanju TV Slovenija.