STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet kultura 12:23

Umrl legendarni producent in režiser Roger Corman

V starosti 98 let je umrl legendarni režiser in producent Roger Corman, znan po produkciji nizkocenovnih filmov. Corman je dal prvo priložnost mnogim holivudskim legendam, od Jacka Nicholsona in Roberta de Nira do Martina Scorseseja in Francisa Forda Coppole, danes poročajo tuje tiskovne agencije. Leta 2009 je dobil častnega oskarja.

Slovenija 12:15

Žiža ob polovici mandata: Sodelovanje s koalicijo in vlado je dobro

Vodja poslanske skupine italijanske in madžarske narodne skupnosti Felice Žiža ob polovici mandata aktualnega sklica DZ ocenjuje, da je sodelovanje z vlado in koalicijo na visokem nivoju. Kritičen pa je do Levice, ki "podira uresničevanje dogovora z vlado". Prav uresničevanje dogovora pa je glavni cilj poslancev narodnosti do konca mandata.

Slovenija 12:15

Vatovec ob polovici mandata: Ob koncu bomo zmogli pokazati premik naprej

Koalicija je ob kaotičnem prvem letu in okoliščinah, kot so bile energetska kriza in poplave, prvo polovico mandata "zgledno zvozila", meni šef poslancev Levice Matej T. Vatovec. Koalicija deluje usklajeno, udobna večina pa dopušča kdaj različna mnenja. Ob koncu mandata bodo pokazali, da so se stvari z Levico premaknile naprej, je prepričan.

Slovenija 12:15

Godec ob polovici mandata: DZ dosegel dno demokratičnega odločanja

Vlada in koalicija sta v dveh letih naredili veliko slabega za državo in zelo malo ali skoraj nič dobrega, ocenjuje vodja poslancev SDS Jelka Godec. Vlada ne izpolnjuje danih obljub in podpisanih zavez, priča smo samovoljnemu delovanju, pravi. Meni tudi, da je DZ dosegel dno demokratičnega odločanja, opoziciji pa je delovanje onemogočeno.

Slovenija 12:15

Sajovic ob polovici mandata: V drugi polovici bo čas tekel hitreje

Vodja poslancev Svobode Borut Sajovic na polovici mandata DZ ugotavlja, da so njihovi poslanci v tem času nabrali politične izkušnje, kljub težavam pa znali poiskati rešitve. A se je več dobrih zgodb izgubilo, ker jih niso znali izpostaviti, meni. Tudi v bodoče se nadeja usklajenosti koalicije. Opozarja, da bo v tem delu mandata čas tekel hitreje.