STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 18:21

Matični odbor ustavnemu sodišču predlagal zavrnitev začasnega zadržanja odloka o referendumu glede pomoči pri prostovoljnem končanju življenja

Člani odbora DZ za zdravstvo so z devetimi glasovi za in petimi proti izglasovali mnenje zakonodajno-pravne službe DZ o predlogu za začasno zadržanje odloka o posvetovalnem referendumu o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki sta ga vložili SDS in NSi. Služba je ustavnemu sodišču predlagala, naj predlog zavrne kot neutemeljen.

svet 18:16

Zaradi korupcijske afere odstopil podpredsednik malteške vlade

Podpredsednik malteške vlade Chris Fearne je danes zaradi obtožb v zvezi s korupcijo podal odstop. V odstopni izjavi je poudaril, da je prepričan v svojo nedolžnost, s položaja pa da se umika, ker je to edino primerno. Hkrati je vlado prosil, naj umakne njegovo kandidaturo za mesto evropskega komisarja, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 17:44

MZEZ ostro obsodilo novi napad na poslopje UNRWA v Vzhodnem Jeruzalemu

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) je sporočilo, da ostro obsoja napad na sedež Agencije ZN za pomoč palestinskim beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA), ob tem so pozvali Izrael, naj zaščiti osebje ZN. Sedež UNRWA v Vzhodnem Jeruzalemu so danes začasno zaprli zaradi drugega naklepnega požiga s strani Izraelcev v zadnjem tednu.