STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 20:39

Čeh zmagal, Tina Šutej tretja, Lia Apostolovski četrta na diamantni ligi v Dohi

Kristjan Čeh je na atletski diamantni ligi v Dohi v metu diska zmagal s 70,48 m in postal drugi v sezoni, ki je presegel 70 m. Tina Šutej je bila v skoku s palico tretja s 4,63 m, Lia Apostolovski četrta v skoku v višino z 1,88 m, Anita Horvat, četrta slovenska predstavnica, pa je bila deseta, zadnja v teku na 800 m (2:05,06).

šport 20:35

Svetovni prvak Rovanperä le s sekundo naskoka pred Ogierjem

Na dirki svetovnega prvenstva v reliju na Portugalskem je po drugem tekmovalnem dnevu v vodstvu svetovni prvak, Finec Kalle Rovanperä (Toyota). A ima pred nadaljevanjem relija, pete postaje sezone svetovnega prvenstva, le sekundo naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Francozom Sebastienom Ogierjem.

Slovenija 20:22

Stranka Nič od tega z željo po preboju v Evropski parlament vložila listo kandidatov

Stranka Nič od tega je z več kot 1100 overjenimi podpisi vložila listo kandidatov za evropske volitve. Nosilka liste je nekdanja poslanka Levice ter igralka Violeta Tomić, ki je ob vložitvi liste dejala, da si želijo preboja v evropski parlament, da bo njihova kampanja temeljila na satiri ter da bodo obstoječi politiki nastavili ogledalo.

Slovenija 20:10

NIJZ: Uporaba konoplje prinaša pomembna tveganja za zdravje prebivalstva

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) ob pobudah o spremembi zakonske regulacije opozarja na pomembna javnozdravstvena tveganja, ki so povezana z uporabo konoplje, in sicer posebej pri mladostnikih. Uporaba konoplje zaradi splošnega prepričanja o neškodljivosti oz. celo koristnosti konopljinih pripravkov narašča, so navedli.

Slovenija 20:09

Slovenija pozdravlja glasovanje v GS ZN glede Palestine

Premier Robert Golob in zunanja ministrica Tanja Fajon sta danes pozdravila potrditev resolucije v Generalni skupščini ZN, ki ponovno poziva Varnostni svet, naj priporoči sprejem Palestine v ZN. Prepričana sta, da je to pomemben korak v smeri trajnega miru na Bližnjem vzhodu.