STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 8:57

Na predsedniških volitvah v Čadu slavil dosedanji vojaški vodja

Vodja vojaške hunte v Čadu, general Mahamat Idriss Deby je zmagovalec predsedniških volitev, kažejo preliminarni podatki volilne komisije v tej srednjeafriški državi. Na glasovanju, ki je v Čadu potekalo v ponedeljek po treh letih vladavine vojaške hunte, je Deby prejel 61 odstotkov glasov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 8:49

Okusi kranjskih miz se iz Kranja širijo na pet občin

Po lanski uspešni prvi izvedbi se kulinarični festival Okusi kranjskih miz letos širi iz Kranja še na občine Naklo, Tržič, Preddvor in Cerklje na Gorenjskem. Lani je sodelovalo šest gostiln, letos pa bo posebne menije v času festivala, ki se začenja danes, ponujalo že 17 gostiln. Organizatorji si želijo, da bi festival prerasel regijski dogodek.

Slovenija 8:29

NIJZ ob svetovnem dnevu poudarja pomen gibanja in zadostne telesne dejavnosti

Na NIJZ ob današnjem svetovnem dnevu gibanja poudarjajo pomen gibanja in zadostne telesne dejavnosti, tako odraslih kot otrok in mladostnikov. Le pet dni kasneje, 15. maja, obeležujemo tudi mednarodni dan družin. Ker imajo starši in stari starši velik vpliv na telesno dejavnost otrok in vnukov, letos poudarjajo pomen aktivnih družin.

gospodarstvo 8:28

Nafta se je ob koncu tedna še podražila

Cene surove nafte so se v današnjem trgovanju po podražitvah preteklih dni še dodatno zvišale, potem ko se je nafta v preteklih tednih cenila zaradi učinkov menjalnega tečaja. Na cene vpliva tudi konflikt na z nafto bogatem Bližnjem vzhodu, kjer napetostim v Gazi ni videti konca.

gospodarstvo 8:19

Na azijskih borzah optimistično vzdušje

Na azijskih borzah danes vlada optimistično vzdušje. Vlagatelji so sledili dogajanju na newyorških borzah, kjer so se indeksi v četrtek zvišali, potem ko so najnovejši podatki o ameriškem trgu dela pokazali na njegovo ohlajanje. To vzbuja upanje, da bodo ameriška centralna banka in pozneje tudi druge večje banke kmalu začele nižati obrestne mere.