STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 17:44

MZEZ ostro obsodilo novi napad na poslopje UNRWA v Vzhodnem Jeruzalemu

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) je sporočilo, da ostro obsoja napad na sedež Agencije ZN za pomoč palestinskim beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA), ob tem so pozvali Izrael, naj zaščiti osebje ZN. Sedež UNRWA v Vzhodnem Jeruzalemu so danes začasno zaprli zaradi drugega naklepnega požiga s strani Izraelcev v zadnjem tednu.

Slovenija 17:31

V požaru v bližini Novega mesta za okoli 40.000 evrov škode

V četrtkovem požaru gospodarskega objekta na območju Velikega Slatnika v bližini Novega mesta je nastalo za okoli 40.000 evrov škode. Ogenj je zajel lesen gospodarski objekt, pod katerim so bili kmetijski traktor in kmetijska mehanizacija, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

gospodarstvo 17:30

Na Ljubljanski borzi ta teden v ospredju delnice NLB

Indeks SBI TOP je ta teden na Ljubljanski borzi pridobil 1,54 odstotka in trgovanje danes sklenil pri 1463,64 točke. Najbolj so se podražile delnice NLB, potem ko je banka v sredo objavila spodbudne četrtletne poslovne izide, v četrtek pa še ambiciozno strategijo do konca 2030. Vlagatelji so ta teden skupno ustvarili 7,9 milijona evrov prometa.

Slovenija 17:25

Alkoholiziran voznik grozil in poškodoval notranjost intervencijskega vozila

Policisti so blizu Novega mesta pridržali 48-letnega voznika, ki je ogrožal drugega voznika in udarjal po njegovem vozilu. Zaradi neupoštevanja ukazov policistov so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ta pa je s kršitvami nadaljeval in poškodoval notranjost intervencijskega vozila, med postopkom je tudi grozil, so sporočili s PU Novo mesto.