STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 8:45

V Šentjerneju začeli rušenje stare in gradnjo nove telovadnice osnovne šole

V Šentjerneju so pred prvomajskimi prazniki stekla dela za gradnjo nove telovadnice ob tamkajšnji osnovni šoli. Z njo nameravajo nadomestiti staro telovadnico, ki je postala premajhna in ni več ustrezala vsem zahtevam. Če ne bo večjih zapletov, bi lahko novo telovadnico začeli uporabljati ob koncu prihodnjega leta, pravi župan Jože Simončič.

Slovenija 8:40

Celjska občina v obnovo več cest

Mestna občina Celje je ta teden začela obnavljati del Obrtne ceste, v kratkem pa so načrtovane obnove še nekaterih cest. Med večje letošnje projekte na področju urejanja cestne infrastrukture sodi še druga faza obnove Ceste v Lokrovec. Za investicijske obnove in gradnje cest je občina v letošnjem proračunu namenila 1,7 milijona evrov.

Slovenija 8:18

Kozjanski park v projektu za ohranjanje suhih travišč

Kozjanski park je pripravil projekt, s katerim bodo na območju Nature 2000 v Bohorju raziskovali suhe travnike. Posebno pozornost bodo v okviru projekta, s katerim so se uspešno prijavili na razpis Interreg Slovenija-Hrvaška, namenili kukavičevkam oz. divjim orhidejam in žuželkam, so sporočili iz parka.

gospodarstvo 8:11

Lani tretjina svetovne električne energije iz obnovljivih virov

Obnovljivi viri energije so lani na račun rasti sončne in vetrne energije predstavljali več kot 30 odstotkov svetovne proizvodnje električne energije, kaže poročilo organizacije Ember. Leta 2000 so ti viri predstavljali 19 odstotkov vse električne energije.

Slovenija 8:01

V Rogaški Slatini junija svetovno prvenstvo v družabni igri štrbunk

V Rogaški Slatini bodo od 18. maja do 22. junija pripravili več prireditev, med njimi izstopajo junijsko prvo evropsko in svetovno prvenstvo v družabni igri štrbunk, Afroditin tek, festival športnega filma, ta zdraviliški kraj pa bo tudi cilj druge etape 30. kolesarske dirke Po Sloveniji.

gospodarstvo 8:01

Za neuporabne slovenjgraške mostove predvideno preprojektiranje

V Slovenj Gradcu so v okviru dobra dva milijona evrov vrednega projekta izgradnje kolesarskih površin lani postavili tudi tri lesene mostove. A se je po izgradnji izkazalo, da so pri mostovih neprimerni naklon, drsnost in ograja. Rok za zaključek projekta je zdaj podaljšan do konca letošnjega leta, občina bo naročila preprojektiranje.