STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 12:09

V hudourniških poplavah v Afganistanu umrlo več kot 200 ljudi

V hudourniških poplavah v več afganistanskih provincah je umrlo več kot 200 ljudi, so danes sporočili iz Združenih narodov. Afganistanske oblasti, ki rešujejo prizadete in poškodovane ljudi, so razglasile izredno stanje v državi in začele z dostavo hrane in zdravil, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Najbolj prizadeta je regija Baglan.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zastoj z zamudo do 15 minut.

šport 11:52

Martinu kvalifikacije v Le Mansu

Španski motociklist in vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v elitnem razredu motoGP, Jorge Martin (Pramac Ducati), je zmagovalec kvalifikacij pred veliko nagrado Francije v Le Mansu. Španec je bil hitrejši od aktualnega svetovnega prvaka, Italijana Francesca Bagnaie (Ducati). Tretji je bil Španec Maverick Vinales (Aprilia).

za uredništva pregled tiska 10:45

Dnevnik o evropski turneji kitajskega voditelja (11. 5.)

Ervin Hladnik-Milharčič v komentarju Kitajski politični zemljevid Evrope piše o evropski turneji kitajskega voditelja Xi Jinpinga. Medtem ko Evropa in Amerika poskušata zbežati pred Kitajsko, Kitajci na svojem zemljevidu rišejo pot v Evropo, piše avtor.

kultura 10:26

V Pivki razstavlja slikarka Suzana Brborović

V Hiši kulture v Pivki so v petek zvečer odprli razstavo slikarke Suzane Brborović z naslovom Kolektivna iluzija, na kateri umetnica predstavlja platna iz zadnjih par let, nekaj del pa je nastalo prav za to priložnost. Gre za zadnjo samostojno razstavo v tej sezoni, na ogled bo do konca maja, junija pa bo galerija pripravila grafično delavnico.

svet 10:10

Na območju Harkova se nadaljujejo ruski napadi

Iz ukrajinske regije Harkov, od koder danes poročajo o novih ruskih napadih, so evakuirali več sto ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil regionalni guverner. Medtem so v petek zvečer ukrajinske sile napadle skladišče goriva v okupirani regiji Lugansk, od koder poročajo o treh smrtnih žrtvah.

svet kultura 10:01

Evrovizija: Petkovi generalki brez nizozemskega predstavnika Joosta Kleina

Nizozemski kandidat na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Joost Klein v petek ni sodeloval na generalkah za današnji veliki finale, na katerem bo razglašena letošnja evrovizijska zmagovalna pesem. Razlog je preiskava incidenta v zaodrju. Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki organizira tekmovanje, zaenkrat še ni pojasnila, za kakšen incident gre.