STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 13:53

Republika Srbska mora slovenskemu Viaduktu izplačati 46 milijonov evrov odškodnine

Entiteta BiH Republika Srbska bo morala slovenskemu podjetju Viadukt izplačati 46 milijonov evrov odškodnine zaradi enostranske prekinitve pogodbe za izgradnjo hidroelektrarn na reki Vrbas, piše banjaluški portal Capital. Vlada entitete je pred tem dala jamstvo, da bo dolg, če arbitražna razsodba ne bo razveljavljena, poplačala.

svet gospodarstvo 13:52

Posebna pravila v EU odslej tudi za platformo Booking

Na seznam digitalnih podjetjih, za katera v EU veljajo posebna pravila, je Evropska komisija danes dodala nizozemsko spletno potovalno platformo Booking.com. Hkrati so napovedali, da bodo raziskali, ali je mogoče spletno družbeno platformo X izvzeti iz pravil. V zvezi s tem so že uvedli preiskavo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 13:44

Nadaljujejo se ugibanja o razlogih za konec kariere Camile Giorgi

V italijanski in mednarodni teniški javnosti se nadaljujejo ugibanja o razlogih za konec tekmovalne kariere italijanske teniške igralke Camile Giorgi, ki se je poslovila pri 32 letih starosti. Po poročanju La Gazzette dello Sport se je nekdanja 26. igralka sveta upokojila zaradi davčnih težav in naj bi se preselila v Združene države Amerike.

gospodarstvo 13:37

Raziskava: Optimizem med vlagatelji se nadaljuje

Podjetja so glede naložbenih obetov bolj optimistična in nameravajo v naslednjih treh letih povečati svoje tuje neposredne investicije, je pokazala raziskava globalnega svetovalnega podjetja Kearney. Na vrhu lestvice najprivlačnejših držav za vlagatelje so 12. leto zapored ZDA, na drugem mestu je Kanada, na tretjem pa Kitajska.

gospodarstvo 13:36

Poslovanje koroških družb se je lani poslabšalo

Poslovanje koroških družb se je lani poslabšalo. Zabeležile so 79 milijonov evrov čistega dobička, kar je 31 odstotkov manj kot leto prej. Neto dodana vrednost na zaposlenega je bila na Koroškem nižja kot na državni ravni, se pa je na letni ravni zvišala za 2100 evrov oziroma štiri odstotke na 53.178 evrov.

gospodarstvo 13:32

Thermana Laško končala drugo fazo prenove prostorov fizioterapije

V Thermani Laško so končali drugo fazo prenove prostorov za fizioterapijo, za kar so odšteli okoli 1,5 milijona evrov. Prenovljeni prostori po besedah predsednice uprave Mojce Leskovar omogočajo kakovostnejšo obravnavo in individualiziran pristop, posebno pozornost pa so namenili dostopnosti gibalno oviranim osebam, čemur sledijo že desetletja.