STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je kilometer dolg zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Predor zaradi kontrole na avstrijski strani in zastoja občasno tudi zapirajo.

vreme 15:59

Vreme: Zvečer bodo plohe ponehale

Zvečer bodo plohe in nevihte ponehale, od zahoda se bo začelo oblačiti. Ponoči in zjutraj bo ponekod na zahodu začelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

gospodarstvo 15:53

Uslužbenci ene od trgovin Apple v ZDA glasovali za stavko

Uslužbenci ene od trgovin družbe Apple v ZDA, ki so združeni v sindikat, so v soboto glasovali za stavko. Če bo uresničena, bo to prva stavka v verigi maloprodajnih trgovin tega ameriškega tehnološkega velikana v ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 15:29

Prvi od ledenih mož ni upravičil svojega imena

Prvi od ledenih mož, Pankracij, ki goduje danes, ni upravičil imena. Po državi je namreč pretežno jasno s temperaturami nad 20 stopinj Celzija. Popoldne lahko ponekod nastanejo plohe, prihodnje dni pa naj bi se po napovedih Arsa vendarle nekoliko ohladilo. Pričakovati je krajevne padavine, tudi v sredo, na po ljudskem izročilu mokro Zofko.

šport 15:10

Gajser šesti v prvi vožnji Galicije, zmaga Pradu

Svetovni prvak v motokrosu Španec Jorge Prado je zmagovalec prve vožnje dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v domačem Lugu. Na preizkušnji za VN Galicije je slovenski dirkač Tim Gajser po napaki zasedel šesto mesto, a je še ohranil prednost v seštevku sezone pred Pradom. Drugi Slovenec v MXGP Jan Pancar je bil 14.

svet 14:57

V regiji Harkov po oceni poveljnika ukrajinske vojske hudo poslabšanje razmer

Razmere v vzhodni ukrajinski regiji Harkov, ki je v zadnjih dneh tarča ruske kopenske ofenzive, so se po oceni vrhovnega poveljnika ukrajinske vojske Oleksandra Sirskega "močno poslabšale". Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da je njihova vojska na območju dosegla velik prodor in zavzela še štiri vasi.