STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 6:35

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 84 prometnih nesreč, od tega 14 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 54 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

svet kultura 5:30

Jeff Bridges v vlogi legendarne pošasti Grendel

V srednjeveški sagi o Beowulfu je Grendel zla pošast. Sedaj se obeta nova filmska priredba z Jeffom Bridgesom v glavni vlogi. V filmu naj bi zaigrala tudi Dave Bautista in Bryan Cranston. Snemanje filma naj bi se še letos začelo v Evropi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport 12.5.2024 23:21

Elsnerjev Le Havre skoraj zagotovo ostaja v elitni francoski ligi

Nogometaši Le Havra, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, bodo skoraj zagotovo tudi v naslednji sezoni igrali v elitni francoski ligi. Čeprav so v predzadnjem, 33. krogu v petek izgubili v Nici, jim je pomagal Strasbourg, ki je bil po preobratu z 2:1 boljši od Metza.

za uredništva pregled tiska 12.5.2024 23:15

Delo o napovedih pred evropskimi volitvami (13. 5.)

Suzana Kos v komentarju Optimizem Goloba, ne pa Hana in Tonina piše o pričakovanjih slovenskih politikov pred evropskimi volitvami. Avtorica meni, da se lahko premier Robert Golob na volitve poda z nekaj več optimizma, a to ne velja za SD, zlasti pa ne za NSi. Opozarja tudi, da se velik del predvolilne kampanje prestavlja na družbena omrežja.

za uredništva pregled tiska 12.5.2024 23:10

Dnevnik o Evroviziji (13. 5.)

Borut Mehle v komentarju Festival oportunizma in geopolitike piše o Evroviziji. Avtor meni, da gre za tekmovanje v namensko narejenih skladbah, v katerih avtorji lovijo formulo za zmago in poskušajo pri občinstvu izkoristiti občutke, ki jim botruje geopolitika. Organizator EBU iz letošnjega tekmovanja izhaja ranjen, izpostavlja.

šport 12.5.2024 23:05

Atletico po zmagi nad Celto utrdil četrto mesto

Nogometaši madridskega Atletica, katerega barve nosi tudi slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, so v 35. krogu španskega prvenstva doma z 1:0 premagali Celto. S tem so se utrdili na četrtem mestu prvenstvene lestvice tri kroge pred koncem, kar prinaša nastop v ligi prvakov.