STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

vreme 16:31

Vreme: Občasno deževno

Zvečer in ponoči bo ponekod še občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

zanimivosti 16:30

Na Kitajskem prvič po šestih letih opazili redkega rjavega pando

V gorovju Qinling v kitajski provinci Shaanxi so prvič po šestih letih opazili redkega rjavega pando, danes poročajo kitajski državni mediji. Kot pojasnjujejo, so rjavega pando odkrili 17. januarja s pomočjo toplotne kamere, poroča španska tiskovna agencija EFE.

gospodarstvo 16:22

Kmete v Podravju po pozebi skrbijo poplave, glede suhih zadrževalnikov ob Dravi skeptični

Člani sveta območne enote Kmetijsko gozdarske zborice Slovenije (KGZS) Ptuj so na današnji seji med drugim govorili o letošnji pozebi, ki je ponekod uničila celoten pridelek. Skrbijo jih tudi poplave, vendar obenem pozivajo k premisleku glede umeščanja suhih zadrževalnikov na območju ob reki Dravi. Zavzeli so se za upoštevanje potreb kmetijstva.

šport 16:20

V Rimu izpadla še finalista teniškega turnirja v Madridu

Rus Andrej Rubljov, zmagovalec nedavnega teniškega mastersa v Madridu, je izpadel v tretjem krogu drugega mastersa v Rimu (7.877.020 evrov nagradnega sklada). Po preobratu ga je s 3:6, 6:3 in 6:2 izločil Francoz Alexandre Muller, 109. igralec svetovne lestvice ATP. Pred tem je turnir končal tudi poraženi finalist Madrida.