STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 12:53

Sindikat na torkov protest z vnovičnimi pozivi k ohranitvi Pošte Slovenije

Sindikat delavcev prometa in zvez Slovenije (SDPZ) v torek popoldne na Glavnem trgu v Mariboru pripravlja protestni shod, na katerem želi izraziti "globoko nestrinjanje s smerjo, ki so jo izbrali vodstvo Pošte Slovenije in lastnik". Poslovodstvu nameravajo predati svoje zahteve, nato pa napovedujejo nadaljevanje dejavnosti.

svet 12:52

V letu 2022 v industrijskem sektorju EU glavni vir energije fosilna goriva

V industrijskem sektorju EU so v letu 2022 fosilna goriva predstavljala 50,5-odstotni delež v celotni porabljeni energiji, je danes objavil evropski statistični urad Eurostat. Med glavnimi viri energije sta bila elektrika in zemeljski plin. Med največjimi porabniki energije pa je prvo mesto zasedla kemična in petrokemična industrija.

Slovenija 12:48

V Šentjurju bodo uredili Zgornji trg, na Planini pri Sevnici gradili nov gasilski dom

Župan Šentjurja Marko Diaci je danes podpisal pogodbo za ureditev Zgornjega trga. Na javnem razpisu je bil kot najugodnejši izvajalec izbran SGP Kograd Igem Zod iz Šentjanža pri Dravogradu. Vrednost del je okoli 844.000 evrov. Podpisana je bila tudi pogodba za gradnjo novega gasilskega doma na Planini pri Sevnici, ki bo stala 1,2 milijona evrov.

svet 12:11

Nemško sodišče potrdilo potrebo po strožjem nadzoru nad člani AfD

Skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je danes doživela sodni poraz, saj je višje upravno sodišče v Münstru po poročanju tujih tiskovnih agencij zavrnilo zahtevo stranke, da jo nemške obveščevalne službe prenehajo označevati kot domnevno desničarsko skrajno organizacijo in s tem opustijo poostren nadzor nad njihovimi pripadniki.

Slovenija 11:58

Janša: SDS ni na voljo za prevzeme

Predsednik SDS Janez Janša se je na družbenem omrežju X odzval na besede poslanca SDS Anžeta Logarja, ki je v pogovoru za Reporter napovedal, da bi bil na kongresu SDS prihodnje leto pripravljen prevzeti vodenje stranke. Janša je zapisal, da je SDS suverena, v njej odloča članstvo in ni na voljo za prevzeme.