STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 18:20

Na Giru miren dan za Pogačarja in ekipo UAE Emirates, Kooij zmagovalec

Tadej Pogačar, slovenski kolesarski as, je po deveti, najdaljši etapi kolesarske dirke po Italiji zadržal zanesljivo vodstvo. Čeprav 214 kilometrov dolga etapa s ciljem v Neaplju ni bila posebej zahtevna, je imela v zaključku nekaj vzponov, ki so zahtevali pozornost Pogačarjeve ekipe UAE Emirates.

šport 18:14

Prado zmagovalec v domačem Lugu, Gajser četrti

Svetovni prvak v motokrosu Španec Jorge Prado je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v domačem Lugu. Na preizkušnji za VN Galicije je dobil obe vožnji. Slovenski dirkač Tim Gajser je bil četrti, potem ko je bil šesti v prvi in tretji v drugi vožnji. Drugi Slovenec v MXGP Jan Pancar je bil 14.

Slovenija 17:50

Ob koncu dneva na slovenskih avtocestah več zastojev

Ob koncu dneva je na slovenskih avtocestah nastalo več zastojev. Najdaljši je na štajerski avtocesti od Maribora proti prehodu Šentilj, kjer je kolona vozil po podatkih prometnoinformacijskega centra dolga več kot deset kilometrov. Zastoji so še na primorski in gorenjski avtocesti, cesti Šmarje-Koper in na hrvaški strani mejnega prehoda Gruškovje.

svet 17:05

Srbski politiki ob spominu na žrtve v Jasenovcu zanikali genocid v Srebrenici

Srbski politiki iz Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore so danes v Donji Gradini v BiH priredili slovesnost v spomin na žrtve koncentracijskega taborišča Jasenovac, v katerem je ustaški režim med drugi svetovno vojno pobil na deset tisoče ljudi. Ob tem pa so zanikali genocid v Srebrenici, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.