STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 21:00

Melinda Gates zapušča fundacijo, ki jo je ustanovila z Billom Gatesom

Nekdanja soproga ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa, Melinda French Gates, je sporočila, da 7. junija zapušča dobrodelno fundacijo, ki jo je ustanovila z bivšim partnerjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Bill Gates bo tako ostal edini predsednik ene največjih dobrodelnih organizacij na svetu.

svet 20:38

Erdogan: V Turčiji se zdravi več kot tisoč članov Hamasa

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes dejal, da se v Turčiji zdravi več kot tisoč pripadnikov palestinskega gibanja Hamas, ob tem pa ponovil, da Hamas ni teroristična organizacija. Z grškim premierjem Kiriakosom Micotakisem sta se sicer strinjala glede prekinitve ognja v Gazi, vendar pa se v mnogih vprašanjih še naprej razhajata.

šport 20:36

Udinese do pomembne zmage v boju za obstanek

Nogometaši Udineseja so v 36. krogu italijanske lige na gostovanju pri Lecceju zmagali z 2:0 in se tako dva kroga pred koncem postavili v malo boljši položaj v boju za obstanek.

za uredništva pregled tiska 20:35

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (13. 5.)

Francoska tiskovna agencija AFP je poročala, da je bil za novega predsednika ESČP izvoljen slovenski sodnik Marko Bošnjak, ki je bil od novembra 2022 že podpredsednik ESČP, novo funkcijo pa bo prevzel 2. julija. Tuje tiskovne agencije so pisale tudi o sodelovanju Aleša Musarja na zaključku konference o duševnem zdravju v Srbiji.