STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

kultura 14:15

Cetinski zavrnila očitke o domnevnih nepravilnostih v CD

Generalna direktorica Cankarjevega doma Uršula Cetinski je v danes objavljenem odzivu zavrnila očitke o domnevnih nepravilnostih v Cankarjevem domu (CD), kot izhaja iz anonimnih prijav, zaradi katerih se je po poročanju nekaterih medijev znašla pod drobnogledom določenih organov. Med očitki sta neprimerno vedenje in nepravilna poraba sredstev.

šport 14:09

Mitja Šivic v hokejski Olimpiji prevzema strokovno vodenje mladih selekcij

Vlogo strokovnega vodje mladih selekcij slovenskega hokejskega kluba Olimpija Ljubljana bo prevzel Mitja Šivic, je v izjavi za javnost zapisal klub. Šivic, ki je bil prvi trener Olimpije v ligi ICE, trenutno pa deluje tudi kot glavni trener slovenske reprezentance do 20 let in pomočnik selektorja članske reprezentance, bo z delom začel takoj.

svet 14:09

Na Kosovu konec prehodnega obdobja glede prepovedi srbskega dinarja

Na Kosovu se je v nedeljo izteklo prehodno obdobje za izvajanje uredbe kosovske centralne banke (CBK), ki prepoveduje uporabo srbskega dinarja. Plačilni promet v dinarjih ni več dovoljen od 1. februarja, a nespoštovanja uredbe do zdaj niso sankcionirali. Novo srečanje glavnih pogajalcev Srbije in Kosova glede tega vprašanja bo v sredo v Bruslju.

gospodarstvo 14:06

Večina vode za namakanje lani iz površinskih vodnih virov

V Sloveniji so lani namakali 4058 hektarjev zemljišč, kar je 18 odstotkov manj kot predlani. Skupno so za namakanje porabili 4,7 milijona kubičnih metrov vode oz. 37 odstotkov več kot leto prej. Večina ali 88 odstotkov vode za namakanje je bila pridobljena iz površinskih voda. Večinoma ali v 68 odstotkih so namakali njive in vrtove.

Slovenija gospodarstvo 14:03

Ministrstvo poziva k varnemu delu v gozdu

Delo v gozdu je vedno zelo zahtevno in nevarno opravilo, zato so zanj zelo pomembni ustrezna usposobljenost, izkušnje in primerna oprema, so opozorili na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V zadnjih letih je pri delu v gozdu vsako leto v povprečju umrlo več kot deset nepoklicnih izvajalcev.

svet 14:02

Rusija naj bi sestrelila več deset ukrajinskih dronov

Ruska zračna obramba je ponoči nad svojim ozemljem sestrelila 31 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. O ukrajinskih napadih in žrtvah poročajo tudi z vzhoda Ukrajine, ki je pod rusko zasedbo. Število mrtvih v nedeljskem ukrajinskem napadu na rusko obmejno regijo Belgorod je medtem naraslo na 15.