Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 15:46

EU se pripravlja na novo sezono požarov

Pred začetkom sezone požarov Evropska komisija krepi skupno pripravljenost proti naravnim katastrofam. V okviru tega so pripravili več preventivnih ukrepov, med drugim nameravajo znova strateško premestiti več sto gasilcev iz držav članic EU na ključne lokacije po povezavi ter sestaviti floto letal in helikopterjev za gašenje.

svet 15:41

HRW: Izraelski napad na World Central Kitchen ni bil osamljena napaka

Izraelska vojska je v Gazi od oktobra najmanj osemkrat napadla humanitarne konvoje in lokacije, kjer delujejo humanitarci, čeprav je poznala njihove koordinate, je danes sporočila humanitarna organizacija Human Rights Watch (HRW). Izraelski napad na konvoj World Central Kitchen, v katerem je bilo aprila sedem mrtvih, zato ni bil osamljena napaka.

Slovenija 15:41

Fajon in katarski premier za nadaljevanje pogovorov o premirju v Gazi

Zunanja ministrica Tanja Fajon se je danes v Dohi sestala s katarskim premierjem in zunanjim ministrom Mohamedom bin Abdulrahmanom al Tanijem, s katerim sta se zavzela za nadaljevanje pogovorov o premirju v Gazi, ki so zastali. V luči tega je Fajon poudarila, da so zdaj še toliko bolj pomembni mednarodni napori za končanje konflikta.

svet 15:35

Kosovske oblasti patriarhu Porfiriju prepovedale vstop v državo

Kosovske oblasti so poglavarju Srbske pravoslavne cerkve (SPC) patriarhu Porfiriju v ponedeljek prepovedale vstop v državo. Kosovsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da takšnih obiskov ne bo dopustilo, dokler Srbija med drugim ne bo prenehala kršiti bruseljskega sporazuma.

kultura 15:28

Na letošnjih Vizijah se bo predstavilo okoli 150 mladih kulturnih ustvarjalcev

V Novi Gorici bo konec tedna potekal Festival mladinske kulture 2024 Vizije, na katerem se predstavijo najbolj kakovostne mladinske gledališke in lutkovne predstave, mladi filmarji, likovniki in fotografi. Letos se bo po besedah direktorja festivala Matjaža Šmalca v treh dneh skupno predstavilo okoli 150 mladih kulturnih ustvarjalcev.

svet 15:23

Nesreča v rudniku na Poljskem zahtevala dve smrtni žrtvi

V premogovniku na jugu Poljske se je zgodaj davi zgodila nesreča, v kateri sta umrla dva rudarja, eden pa je poškodovan. En rudar je po zrušenju dela rudnika ostal zasut pod zemljo in ga reševalci še iščejo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 15:18

Na Ravnah na Koroškem namenu predali 35 novih neprofitnih stanovanj

Na Ravnah na Koroškem so danes namenu predali večstanovanjski objekt Vrata Javornika s 35 novimi javnimi najemnimi stanovanji po neprofitni najemnini. Kot je ob tej priložnosti ocenil minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, je vsako stanovanje, ki je javno najemniško, še kako pomembno. Danes odprta stanovanja bodo namenjena mladim.