STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 8:33

Šilovs z 42 obrambami paral živce nemočnim naftarjem

Hokejisti Vancouver Canucks so po pomembni zmagi na tretji tekmi polfinala zahodne konference v drugem krogu končnice severnoameriške lige NHL proti Edmonton Oilers povedli z 2:1 v zmagah. Ključni mož pri zmagi s 4:3 proti naftarjem v Rogers Placeu je bil vratar Arturs Šilovs, ki je zbral 42 obramb, kar je rekord kariere za 23-letnega Latvijca.

za uredništva pregled tiska 8:28

Reporter o politični poti Anžeta Logarja (13. 5.)

Silvester Šurla v komentarju Logarjev poker z Janšo piše o politični prihodnosti poslanca SDS Anžeta Logarja. Avtor meni, da je Logar pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami možen naslednik Janeza Janše na čelu stranke SDS. Poudarja, da bi Logar v vlogi novega mandatarja začel sestavljati veliko koalicijo, ki bi presegala politične delitve.

gospodarstvo 8:28

Cene nafte v začetku tedna navzdol

Surova nafta se je na začetku novega trgovalnega tedna nekoliko pocenila. Naftni trg je ta teden v pričakovanju poročil Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) in Mednarodne agencije za energijo (IEA) o obetih glede povpraševanja po nafti, ki jima naftni trgi pozorno sledijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 8:26

Španska policija zasegla dobrih 11 ton hašiša

Policija je v Cadiškem zalivu na jugozahodu Španije zasegla 11,4 tone hašiša, so v nedeljo na omrežju X zapisale španske oblasti. Ob tem so pridržale sedem domnevnih tihotapcev mamil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 8:21

Azijske borze neenotno

Indeksi na azijskih borzah v začetku novega tedna nimajo enotne smeri, indeksi pa se večinoma gibljejo blizu izhodišč. Vlagatelji so previdni in v pričakovanju novih indicev, ki bi lahko usmerili trg. Vlagatelji pa preučujejo tudi zadnje podatke o inflaciji na Kitajskem.

svet 8:00

Vročinski val v Mehiki zahteval več življenj

Nekatere dele Mehike je zajel vročinski val, ki naj bi že zahteval več kot dvajset življenj. Ponekod so temperature presegle 50 stopinj Celzija. V zdravstvenih ustanovah se je število bolnikov s simptomi vročinskega udara zaskrbljujoče povečalo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.