Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 21:27

Toni Vodišek po prvem dnevu SP sedmi

Slovenski jadralec Toni Vodišek, aktualni svetovni podprvak, je na svetovnem prvenstvu razreda formula kite v francoskem Hyeresu prvi dan regate končal na četrtem, tretjem in dveh drugih mestih v skupini, po prvem dnevu je skupno sedmi, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

svet 21:16

Avtobusna nesreča v Peruju zahtevala najmanj 13 smrtnih žrtev

V nesreči avtobusa, ki je danes padel s ceste v sotesko v perujskih Andih, je umrlo najmanj 13 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avtobus je prevažal več kot 40 potnikov na avtocesti Libertadores iz Lime v Ayaucho v istoimenski perujski pokrajini, poleg mrtvih pa je bilo ranjenih še 12 ljudi, navaja perujsko ministrstvo za zdravje.

svet 21:15

Vodilni diplomat EU opaža utrujenost ZDA do Bližnjega vzhoda

Najvišji diplomat EU Josep Borrell je med obiskom Kalifornije dejal, da so ZDA v svoji diplomaciji na Bližnjem vzhodu utrujene, in pozval k okrepljenim prizadevanjem priznanja palestinske države v EU, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 20:25

Gruzijski parlament sprejel sporni zakon o tujem vplivu

Gruzijski parlament je na današnji tretji in zadnji obravnavi sprejel predlog zakona o tujem vplivu, proti kateremu so v državi tedne potekali množični protesti, poročajo tuje tiskovne agencije. Poslanci so predlog zakona podprli s 84 glasovi za in 30 proti. V Bruslju so pred tem opozorili, da bo potrditev zakona Gruzijo ovirala na njeni poti v EU.

svet 20:10

V Nemčiji politiku iz vrst AfD globa zaradi nacističnega slogana

Deželno sodišče v mestu Halle je danes vodjo skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) v Turingiji Björna Höckeja obsodilo na globo v višini 13.000 evrov zaradi uporabe prepovedanega nacističnega slogana. Höcke je vse očitke zavračal. Odločitev sodišča še ni pravnomočna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.